Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Fredag
11 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Onsdag
13 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Onsdag
20 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 2 matcher
Onsdag
10 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 2 matcher
Onsdag
17 Feb 1 match
Fredag
19 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 2 matcher

Pressmeddelande: Norsk supertalang klar för Pixbo Wallenstam

15 mars 2019 10:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer presenterar årets första nyförvärv på damsidan, den norska supertalangen Rikke Ingebrigtsli Hansen. Rikke, född 2000, leder den norska poängligan överlägset och blev uttaget till All star team vid senaste U19 VM i Schweiz.

Pixbo Wallenstam IBK har länge följt den norska talangen Rikke Ingebrigtsli Hansen. Så tidigt som 2014 uppmärksammades Rikke på Pixbo Wallenstams sommarläger Star Camp och bjöds in att besöka Pixbo Wallenstam samma höst. Året efter, 2015, blev hon utsedd till Star Camp stipendiat.


Redan som 16-åring kom Rikke med i norska U19-landslaget till U19 VM 2016 och vid U19 VM 2018 blev hon uttagen till All star team.

Vid senaste VM-kvalet för seniorer blev Rikke uttagen till mest värdefulla spelare (MVP) i sista matchen. Pixbo Wallenstam fortsätter satsningen på unga talanger och kan konstatera att det nu i klubben finns tre av fem utespelare från senaste U19-VM all star team. Sedan tidigare finns Linnea Wilhelmsson och Emma Stenberg i Pixbo Wallenstam.

Rikke själv ser fram emot att spela i Pixbo Wallenstam i världens bästa liga, SSL

– Jag valde Pixbo Wallenstam för jag vet att det är en seriös förening som satsar mycket på unga spelare och för att det känns som en klubb där jag kan utvecklas i som spelare. Jag har stora förväntningar på en liga med högt tempo och bra spelare, jag ser verkligen fram emot det. Det blir en förändring som jag får anpassa mig till men jag tror och hoppas att jag kan utvecklas ännu mer, både som lagspelare och individuellt.

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer Per Tjusberg menar att Rikke är en spännande talang.

– Rikke är en av de mest spännande unga spelare i innebandyvärlden just nu. Med en otrolig speed, spektakulär teknik och en ständig vilja att bli bättre kommer hon att vara en attraktion i SSL redan från första matchen. Det ska blir enormt spännande att följa Rikke kommande år i rödvitt!

Kalevi Pessi, elitansvarig för Pixbo Wallenstam, är väldigt glad över att äntligen få se Rikke helt och hållet i Pixbo Wallenstam.

– Det är jättekul att en av de allra största talangerna i Norden väljer att fortsätta utvecklas i Pixbo Wallenstam. Vi har följt Rikkes utveckling under många år och vet att vi får en otroligt seriös och ödmjuk spelare som kommer att passa in i laget som handen i handsken. Vi vill passa på att tacka Rikkes moderklubb Tunet IBK för ett bra samarbete.

Silly Season >