Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pixbo Wallenstam Akademi dam utökar sin ledarstab

20 maj 2019 08:00
AKADEMIN

Varmt välkomna säger vi till Emil Larsson och Jonas Eliasson! Emil kommer att vara ansvarig för utveckling främst i Div 1 och Div 3 i PW Damakademin och även ingå i ledarstaben kring JAS där Jonas kommer att vara huvudansvarig i Damakademin.

Jonas Eliasson: "Jag ser fram emot att träna hungriga lovande talanger. Jobba med engagerade ledare. Vinna många cuper och som avslut: vinna SM-guld!"


Klassisk fråga, hur känns det?

Emil: Älskar klassiska frågor, så det får bli ett klassiskt kort svar på den frågan. Det känns fantastiskt spännande och inspirerande att anta denna utmaning.

Jonas: Det känns väldigt inspirerande. Vet att med hårt arbete kommer det att finnas stora chanser att spela SM-final med detta gäng.

Du hade flera andra erbjudanden, varför föll valet på PW Akademi?

Emil: Anledningen till att jag valde att ansluta till Pixbo Wallenstam är för att jag fått en otroligt bra bild av det som Daniel och Håkan har presenterat för mig. Den bilden de har målat upp för mig är något som stämmer överens med min bild över hur jag vill arbeta som tränare men också hur jag anser att en akademi skall fungera. Jag såg detta som en ny utmaning och en möjlighet för mig själv som tränare att kunna utvecklas ännu ett steg. Det i en härlig mix fick mig att välja PW Akademi till slut och en stark tro på att jag kommer att kunna tillföra något vettigt samt något nytt.

Jonas: Vi valde att stanna kvar i Göteborg och då fanns det två bättre alternativ. Jag kommer även köra F04 i klubben, som jag hjälpt lite hos under föregående säsong. Otroligt gött gäng, både spelare och ledare. Pixbo är klubben i mitt hjärta. Dom sakerna gjorde att jag stannar i Pixbo Wallenstam i ytterligare ett år.

Var ser du mest fram emot kommande säsong?

Emil: Jag ser mest fram emot att lära känna denna grupp. Jag tror extremt mycket på att ifall man har en välmående grupp så kommer de sportsliga resultaten. Tjejerna har innebandykvalitéerna för att ta sig hur långt som helst så där är jag inte orolig. Jag ser fram emot att bygga en stark grupp som tillsammans vinner matcher, som tillsammans tar ansvar och som tillsammans gör varandra bättre.

Jonas: Jag ser fram emot att träna hungriga lovande talanger. Jobba med engagerade ledare. Vinna många cuper och som avslut: vinna SM-guld!

Daniel Svartling kommenterar:

– Vi är väldigt glada att kunna knyta en ung talang som Emil till Pixbo Wallenstam. Emils värderingar och mål stämmer väl överens med vad Damakademin vill uppnå och med det engagemang Emil besitter kommer han att bli en viktig kugge i vårt lagbygge och bidra till att vi når de mål vi sätter upp för säsongen. Att också kunnat knyta en så pass erfaren och meriterad ledare som Jonas till Pixbo Wallenstams Damakademi betyder oerhört mycket. Med Jonas skapar vi fantastiska möjligheter för spelarna att utvecklas och för laget att lyckas med uppsatta mål. Jonas erfarenhet kommer inte bara att utveckla spelarna utan även våra andra ledare, något som alla kommer att vinna på. Tillsammans kommer Jonas och Emil att skapa en miljö där individer kommer att utvecklas och laget kommer att lyckas.

Foto: Idrottsfoto (fri att använda)