Dalen
DAL

Damerna föll på bortaplan mot Dalen - säsongens första förlust

2 november 2019 21:00

Pixbo Wallenstams damer åkte under lördagen till Umeå för bortamatch mot Dalen. Det blev en tuff match som slutade med Pixboförlust då bollen helt enkelt inte ville in för gästerna. Spelövertaget hjälpte inte för Pixbo Wallenstams damer i Umeå Energi Arena denna dag när det var hemmalaget Dalen som stod för målen. 7-1 blev det till slut och säsongens första förlust var därmed ett faktum för rävarna.

Dalen - Pixbo Wallenstam 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)

Mål Dalen: Alva Nybjörk, Emma Backlund 2, Sandra Johansson, Anna Jansson, Clara Forssén, Elina Hirvi

Mål Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg

...

Hemmalaget Dalen började matchen bäst och gjorde också 1-0. Emma Stenberg svarade och gav Pixbo Wallenstam 1-1 men i mitten av perioden kom nästa ledningsmål för Dalen. 2-1 stod sig perioden ut.

I mittperioden var hemmalaget starkast igen sett till målproduktionen. Dalen gjorde 3-1 under första halvan av perioden och utökade sedan till 4-1 under den andra halvan, precis efter att gästerna missat ett power play. Chans fanns även för Dalen att utöka till 5-1 på straff men Lara Heini räddade.

När Pixbo Wallenstam tryckte på för ett reduceringsmål kom istället 5-1 till Dalen i början på tredje perioden. 6-1 sattes sedan i öppen målbur då Pixbo Wallenstam chansade med att spela sex mot fem - även 7-1 kom innan 60 minuter var spelade.

Chans till revansch kommer nästa helg för Pixbodamerna. Då gästar regerande svenska mästarinnorna Täby rävarna i Wallenstamhallen. Välkomna till hallen söndagen den 10 november klockan 16.00.