Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Tack för showen, Anton Fylke

23 maj 2024 10:15
SSL HERR

Allting har ett slut. Efter SM-finalen på Friends Arena stod det klart att Anton Fylke lägger klubban på hyllan.


Anton Eriksson har Onyx som moderklubb och han kom till Göteborg och Pixbo Innebandy för studier sommaren 2016. Sedan dess har mycket hänt. Han har gift sig med Alicia, bytt efternamn till Fylke och blivit pappa.

Framför allt har han under hela sin Göteborgstid varit Pixbo Innebandy trogen och han har vuxit till en riktigt backgeneral. Nu är tiden som SSL-spelare över och han väljer att lägga klubban på hyllan. SM-finalen på Friends Arena blev sista matchen i Pixbos A-lag. Han beskriver själv sin resa såhär.

"När jag var liten grabb drömde jag om att spela innebandy, drömmen stannade inte i Oxelösund där jag växte upp. Via Sundsvall och Granlo hamnade jag till slut i Göteborg. Och här har jag stannat. Idrott ger och idrott tar. Vi förlorade ett SM-guld. Elitidrott handlar om att vinna och det lyckades vi inte med denna gång. Men idrott är så mycket mer. Idrott och i mitt fall innebandy, har gett mig allt. Nu tar min elitidrottskarriär slut. Jag kände tidigt denna säsongen att det var så det skulle bli. Tack mamma och pappa för allt! Tack Alicia och Sigge för att ni låtit mig leva min dröm! Tack alla som på något sätt hjälpt mig på vägen. Tack innebandyn."

Peter Runnestig, eltiansvarig, om Antons avsked:

"Jag vill rikta ett stort tack till dig för allt du har gjort för Pixbo Innebandy under din tid i klubben. Det är med en klump i min hals och en tår i ögat jag nu börjar förstå att du inte kommer att vara en del av laget framöver. Din passion för innebandy och din vilja att alltid ge det bästa av dig själv har inspirerat alla andra i laget. Du är allt det vi vill att man ska vara som rödräv och som människa, du har också varit en viktig mentor till de yngre i föreningen och en stor del av Pixbos framgångar. Vi är tacksamma för allt du har bidragit med till Pixbo Innebandy och vi önskar dig allt gott i framtiden. Våra vägar korsas snart hoppas jag."

Tack för allt Anton!

FAKTA. Nr 30 Anton Fylke. Född: 1990-01-20. Position: Back. Moderklubb: Onyx IBK / IBS. Har också spelat i: Granlo BK. Kom till Pixbo: Inför säsongen 2016/17.

MERITER. SM-silver 2024. SM-brons: 2023 & 2020. Guld Svenska Cupen: 2024. Silver Svenska Cupen: 2022.