Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 2 matcher
Fredag
30 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 2 matcher
Fredag
13 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Idag 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Fredag
11 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match

Pressmeddelande: Pixbo Wallenstams herrar börjar lagbygget inför 2021 bakifrån

31 januari 2020 09:00
SSL HERR

Årets Silly Season rullar så smått igång och Pixbo Wallenstams herrar inleder den genom att förlänga med den viktiga sista utposten, nämligen med målvakten Jon Hedlund. Värmlänningen Jon Hedlund kom till Pixbo Wallenstam sommaren 2010. Inför debuten i SSL fanns bland annat ett U19-VM guld med i bagaget. Sportchef Rikard Jonsson:

– Jon Hedlund är en av innebandyvärldens i särklass bästa målvakter samt en fantastisk ledare och personlighet. Därför är det viktigt för klubben, laget och våra framtida framgångar att vi tillsammans lyckats landa i ett nytt avtal.


– Det har hänt en hel del sedan dess. Som det brukar vara med målvakter tycker jag att stabiliteten ökat med åren. Jag tycker också att jag har utvecklat många delar av mitt spel och blivit bättre nästan varje år. Sedan förändras självklart även rollen i laget på tio år. Jag har gått från en finnig junior till att axla en hel del ansvar både på och utanför planen, en utveckling jag gillar. Om jag blickar framåt gäller det mest att fortsätta på den inslagna vägen. Jag och vår målvaktstränare Pontus Boman har alltid ett gäng detaljer som vi vill jobba med spelmässigt och ansvaret lär inte minska med åren. Det finns goda förutsättningar för att de kommande säsongerna ska bli mina och lagets bästa.

Du är nu inne på din tionde säsong och fler blir det alltså. Vad är det som gör att du trivs så bra i Pixbo Wallenstam?

– Det är givetvis många saker som samverkar och bidrar till att jag år efter år väljer att spela kvar i Pixbo Wallenstam. När det gäller laget så tycker jag att vi har en av de mest spännande trupperna som jag varit med i, både på kort och lång sikt. Vi har redan i år presterat bra och det finns stor potential till fortsatt utveckling. Klubben och laget ger också mig personligen bra förutsättningar för att utvecklas och bli bättre för varje år. Att den nya arenan kommer inom kort är också en krydda som lockar lite extra. Sedan är Göteborg en stad där jag och min sambo trivs väldigt bra.

Under din tid i Pixbo Wallenstam och SSL har landslaget funnits med på tapeten. Vad är dina tankar kring blågult idag?

– Det känns ganska dött. Jag har inte varit i kontakt med landslagsledningen på två år, vilket väl får ses som en rätt tydligt signal på att jag inte är aktuell längre. Jag fokuserar fullt på Pixbo Wallenstam och på att utvecklas och prestera så bra som möjligt varje match. Gör det mig aktuell för landslaget framöver så vore det jättekul, men det är inget som jag kan påverka.

Huvudtränare Thomas Andersson säger såhär om Jons förlängning:

– Att han väljer att förlänga kontraktet med oss känns oerhört skönt med tanke på den rutin han besitter och med tanke på den storform han har visat hittills under säsongen. Det känns som att han har väldigt roligt i år, vilket ger cred till hela truppen och är ett tecken på att vi har en oerhört fin lagsammanhållning och jobbar på rätt sätt just nu. Så för att kunna fortsätta jaga ett efterlängtat guld realistiskt sett har klubben här fått en riktigt fin pusselbit på plats för att lyckas.

Och sportchef Rikard Jonsson är också nöjd.

Jon Hedlund är en av innebandyvärldens i särklass bästa målvakter samt en fantastisk ledare och personlighet. Därför är det viktigt för klubben, laget och våra framtida framgångar att vi tillsammans lyckats landa i ett nytt avtal.

Fakta #1 Jon Hedlund:

  • Född: 1991-05-12
  • Position: Målvakt
  • Moderklubb: Skoghalls IBK
  • Kom till PW: Inför säsongen 2010/11
  • Landskamper: 15A och 13 U19

Meriter. Guld U19-VM (2009), Guld student-VM (2014), SM-brons (2014, 2013, 2012 och 2011).

Silly Season >

...

Pixbo Wallenstam Innebandy deltar med sina dam- och herrlag sedan många år i innebandyns högsta serier med framgångsrika resultat. Föreningen bedriver även en omfattande ungdomsverksamhet med över 800 medlemmar och 40 seriespelande lag med bas i Mölnlycke, Härryda kommun. www.pixbo.se