Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Caroline Adelöw förlänger med Pixbo Wallenstam

15 juni 2018 09:00
SSL DAM

Hon kom till klubben för två säsonger sedan men hann bara spela några matcher innan en skada satte stopp i nästan ett och ett halv år. Comebacken skedde i våras och nu har Caroline Adelöw förlängt sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam, mer spelsugen än någonsin.


De första åren i klubben blev inte som Caroline Adelöw tänkt sig. Efter fyra matcher i SSL skadade hon sig i Champions Cup i oktober 2016, den ledde till ett sjutton månaders uppehåll.

Comebacken skedde sju matcher innan grundseriens slut i våras och få kunde ta miste på hennes glädje att vara tillbaka på planen. Nu förlänger hon sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam.

– Om man bortser från skadan har jag haft två väldigt bra år både i Pixbo Wallenstam och i Göteborg. Jag trivs otroligt bra både med tjejerna i laget och med ledarstaben. Det i kombination med att jag har studier kvar gjorde beslutet lätt att stanna. Dessutom är jag extremt taggad inför att få vara med på försäsongen från början och jag kan knappt vänta tills serien drar igång. Ibland önskar jag att man bara kunde knäppa med fingrarna.

Du tog dig igenom en sjutton månaders rehabilitering. Hur ser du på den tiden nu i efterhand?

– Den var väldigt lärorik och givande även om den givetvis var extremt tufft stundtals. Jag var inställd på att komma tillbaka efter halva tiden ungefär men det tog längre tid på grund av mediciner jag har som påverkade brosket i knäet negativt. Trots detta har jag blivit starkare både fysiskt och mentalt och jag har verkligen lärt mig att ”what doesn't kill you makes you stronger”. Lite klyschigt men otroligt sant. Det handlar om att försöka se saker med positiva ögon och inte ta något för givet.

Strax efter comebacken blev Caroline uttagen till student-VM i polska Lodz i slutet av juni. Hon blev också uttagen till Svenska Innebandyförbundets talangprogram, Guldsteget, under kommande säsong.

– Det betyder extremt mycket för min vidare satsning och det är verkligen guld värt att få ha en dialog med förbundkapten Åsa Karlsson. Med tanke på att jag vill utvecklas till att bli så bra jag kan är jag tacksam över att få bästa möjliga förutsättningar och vägledning för att nå dit.

Kalevi Pessi är elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer. Han är glad över att Adelöw är tillbaka på planen igen.

– Hon blir nästan som ett nyförvärv efter att ha jobbat sig tillbaka efter den besvärliga skadan. Den oerhörda glädje i våras när hon gör mål i sin comeback gick rakt in i hjärtat på alla som såg matchen. Vi har fått tillbaka en riktig vinnarskalle och en oerhört duktig spelare. Hon är värd all framgång.

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer, Per Tjusberg, ser också fram emot att få se Caroline tillbaka på allvar.

– Äntligen får "Ade" göra sin första hela säsong hos oss. Hon gjorde en mycket imponerande comeback tidigare i våras och med sin fantastiska inställning och kärlek till sporten kommer hon att bli mycket spännande att följa.

Foto: Fri att använda, © Idrottsfoto