Hemmamatch i SSL för herrarna i Wallenstam Arena. Ett revanschsuget IBK Dalen tog tag i taktpinnen från start och Pixbo Wallenstam fick se sig besegrade efter poäng i sju raka matcher.

SSL HERR

Pixbo Wallenstam IBF vs IBK Dalen 5-8 (1-4, 3-1, 1-3)

...

I ett blåsigt och regnigt Mölnlycke tog Pixbo Wallenstam IBF emot IBK Dalen för en sen eftermiddagsmatch i Wallenstam Arena där gästerna började starkast genom mål efter 07:37. Men kvitteringen kom snabbt, redan minuten efter då Oskar Weissbach gjorde 1-1, assisterad av Martin Ojaniemi. 12:43 hade IBK Dalen fått stäm i spelet och de gjorde både ett, två och även ett tredje mål. Så vid den första pausvilan stod det 4-1 till gästerna, ett resultat som stod sig perioden ut.

Dalen startade upp period två starkast då de i matchinledningen gjorde 5-1. Minuten senare reducerade Pixbo Wallenstam genom Linus Nestorsson, assisterad av Martin Östholm, och det stod 2-5. 4:34 utdömdes straffslag till Dalen men Jon Hedlund räddade. Vid 6:27 drabbades Pixbo Wallenstam av en utvisning men med ett starkt boxplay gavs inte gästerna möjlighet att komma framåt och in på mål. I mitten av perioden tilldelades straffslag till Pixbo Wallenstam men tyvärr blev det mållöst. 14:22 satte istället lagkapten Gustav Fritzell bollen bakom BK Dalens målvakt, assisterad av Martin Östholm och det stod 3-5 på tavlan. När det var lite mindre än fyra minuter kvar av perioden gavs Pixbo Wallenstam möjlighet till spel i power-play. Med 31 sekunder kvar av utvisningstiden reducerar Pixbo Wallenstams Linus Nestorsson, assisterad av Martin Östholm, till 4-5 vilket stod sig ända fram till periodpaus två.

Efter drygt fyra minuters spel in i sista perioden kvitterade Oskar Weissbach till 5-5, assisten kom från Felix Lanver. Men IBK Dalen replikerade snabbt, vid 5:50 gjorde de mål på nytt fram till en 6-5 ledning. I spel fem mot fyra kom även sjuan för gästerna. Ytterligare ett mål kom från Dalen i tom Pixbokasse och gästerna vann till slut med 8-5.

Huvudtränare Thomas H Andersson om matchen:

”Vi är förberedda och känner att vi har koll på deras gameplan men klarar inte riktigt av det ändå utan går i deras fälla. Vi är trots allt nära att vända matchen men en hårfin utvisning för fel byte grusar kvällen. Jag imponeras av Dalen som var betydligt bättre nu än i höstas när vi slog dem. Jag vill även lyfta vår tredjefemma som får med beröm godkänt. Nu är det 14 dagars hårt gnugg så vi kommer in på vinnarspåret igen.”