Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Ida Sundberg är nominerad till årets spelare

9 april 2021 11:00
SSL DAM

En spelare man bygger ett lag på, det är Pixbo Wallenstams Ida Sundberg. Defensiv härförare, duellspelare av rang, passningsspelare och lagkapten som jobbar i det tysta. I ett lag där man täppt igen bakåt i år med endast 103 insläppta mål på 26 matcher vilket är en stor del i att man nu är i semifinal med sikte på SM-final. Nu är hon nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.


– Jag har haft en jämn nivå hela säsongen. Jag är väldigt trygg i mitt spel och vågar spela det viset jag spelar på. Vilket är bra defensivt och att våga slå passningar med små marginaler.

Ida Sundberg har börjat säsongen på en, som vanligt, hög nivå och nu toppat formen mot slutspelet.

– Jag har hållit en jämn nivå och blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Vilket, för min del, är precis så jag vill hade det eftersom man vill va som bäst nu i slutspelet. Så jag hoppas att det kommer fortsätta så nu i semifinalerna. Det känns verkligen som att vi har hittat harmoni i hela laget.

Målet för säsongen är tydligt. Sundberg vill till Gävle.

– Jag brukar inte gå och tänka så mycket på nomineringar och priser så. Det enda priset man har i sikte är ju SM-guldet och sen är det så klart jätteärofyllt att få bli nominerad till ett sånt här fint pris.

Sundberg kan inte minnas att hon någonsin vunnit något individuellt pris. Att börja med Årets Spelare skulle inte vara fy skam.

– Jag blev chockad över nomineringen. Det är lite oväntat, men jag är superglad att bli nominerad så klart, säger Sundberg och fortsätter:

– Det skulle vara jättestort och jag skulle bli jättestolt och tacksam. Jag har väl aldrig vunnit något individuellt pris direkt så det hade varit häftigt. Jag är inte känd för att vara någon poängspelare som syns jättemycket i matchprotokollet. Så jag tycker det är extra kul att folk ser vad jag är bra på och ser det defensiva jobbet som också är väldigt viktigt.

När vi skriver denna artikel väntar Pixbo Wallenstam på att börja sitt semifinalspel mot Endre. Ett lag som Sundberg har spelat i sedan säsongen 2013/14.

– Det är svårt att inte nämna hela laget. Det är ändå de någonstans som gör att jag kan spela mitt spel. Vi kämpar tillsammans varje match och får ihop det bra tillsammans. Så jag vill så klart tacka hela laget.

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan. Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong. Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.

Källa: Innebandy.se