Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Årets Star-Camp stipendiater är utsedda

17 juni 2022 11:05
KLUBBEN

Från och med 2012 delar Pixbo Wallenstam Innebandy ut Star Camp stipendier till två lovande ungdomsspelare, en tjej och en kille. Covid-19 pandemin medförde att stipendiet inte kunnat delas ut senaste två åren. Men i år är det dags igen. Årets stipendier tillfaller Agnes Hallin, F08 och Sebastian Janarp, P09.


"Star Camp stipendiet delas ut till unga spelare som brinner för sin idrott. Det räcker emellertid inte med att vara duktig på innebandyplan för att bli stipendiat utan man måste också vara en god lagspelare och bra kamrat vid sidan av planen", säger Kalevi Pessi i Pixbo Wallenstams sportgrupp för elit.

Det finns många starka kandidater bland de nominerade. Pixbo Wallenstam Innebandys styrelse har slutligen utsett årets stipendiater.

"Agnes Hallin och Sebastian Janarp uppfyller kriterierna mycket väl och är två mycket lovande innebandyspelare och samtidigt glädjespridare och goda lagkamrater", säger Kalevi.

Agnes Hallin spelar i Pixbo Wallenstam och är född 2008. Agnes är en modern spelare, som spelar med mycket hög fart och intensitet. En spelare som på egen hand kan avgöra matcher. Hon har vid redan ung ålder en enorm spelförståelse, och split vision. Agnes har en träningsvilja som är stor, och gör alltid sitt bästa på träning och match. Agnes har definitivt de egenskaper som krävs för att nå högsta nivån, och med rätt coachning, både på och utanför planen så kan hon gå riktigt långt.

Sebastian Janarp spelar i Floda IBK och är född 2009. Sebastian brinner för innebandy och ger alltid 110% av sig själv både på plan och som kompis vid sidan av planen. Han är ambitiös och har högst träningsnärvaro i laget för tredje säsongen i rad. Att han sedan tränar extra både hemma och med äldre lag i klubben gör Sebastians insats i sporten än större. Sebastian är alltid positiv och glad och sprider stor glädje i laget där han behandlar alla lika utan att ställa krav på individer. Han är noggrann och en sann lagspelare som är "limmet" i laget som bidrar stort till Floda IBK P09's goda sammanhållning. Sebastian har höga krav på sig själv och har det där extra som gör att han lyfter laget både genom sin egen insats och den glädje han sprider till sina kamrater.

Stipendiet innebär bland annat en plats på årets Star Camp-läger och tillfälle att träna med Pixbo Wallenstams SSL-lag.

Kalevi Pessi anser att det är oerhört viktigt att lyfta fram talangerna inom innebandyn:

"Det finns många fantastiska unga talanger inom innebandyn och det är viktigt att vi ger dem uppmuntran och utmaningar för fortsatt utveckling inom sin idrott. Pixbo Wallenstam har därför instiftat Star Camp stipendiet för att uppmärksamma just unga talanger som också är bra lagkamrater."