Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Mikael Harryson, älskad och saknad

25 maj 2017 20:37
Till minne

På söndagseftermiddagen den 7 maj samlades Pixbo Wallenstams herrlag och föreningens ledning för att minnas Mikael Harryson och sörja hans hastiga bortgång.

Herrlagets Mikael Harryson, 25, fick under en träning på lördagseftermiddagen hjärtstillestånd. Trots omedelbara insatser med hjärt- och lungräddning och snabb ambulanstransport till sjukhusets hjärtintensivavdelning stod hans liv inte att rädda.


– Att förlora Harry innebär en sorg bortom ord och förståelse. Och att beskriva honom i korta ord är någonstans en omöjlig uppgift. Ett uttryck som ”En tränares dröm”, känns så meningslöst och futtigt. Men Harry personifierade verkligen alla de där klyschorna som vi slänger oss med så ofta, säger tidigare herrtränaren Per Tjusberg.

Att Mikael var en förebild visade sig på flera plan. Vid spelarmöten har dåvarande lagkapten Martin Östholm lyft fram Mikael inför gruppen: ”Titta på Harry, det är så vi måste vara och agera”.

– Han hade en inställning och förmåga att pressa sig i alla lägen och samtidigt vara så ödmjuk och omtyckt vid sidan av planen. En lagspelare, en idrottslig förebild och en spelare som stod för fair play på alla tänkbara sätt, säger Per Tjusberg.

Mikael Harryson kom till Pixbo Wallenstam 2015/2016 och gjorde en strålande debutsäsong. Och inför säsongen 2016/2017 var förhoppningarna stora, både från föreningen och från Mikael själv. Men efter Champions Cup i slutet av september tvingades Mikael till ett ingrepp i hans pacemaker vilket höll honom borta till januari. Och väl tillbaka i träning bröt han ett ben i foten. Operation och gips följde och en dom att säsongen var över.

– Han var helt förkrossad. Och samtidigt enormt revanschsugen, säger Per Tjusberg.

Veckorna innan hans bortgång var Mikael oerhört glad över att vara tillbaka i träning. På eget initiativ genomförde han flera konditionspass med fystränaren Oscar Olsson och han såg fram emot att prestera på det löptest som genomfördes på lördagen.

– Han jagade nya tider varje gång han var hos mig och nu var han mitt i allt det han älskade och ville göra, säger Oscar Olsson.

Lagkapten Daniel Calebsson sörjer sin lagkamrat:

– Harry var en stor person och spelare. Han hade alltid nära till skratt och var älskad av alla. Vi är chockade och sörjer tillsammans. Men framför allt saknar vi vår älskade vän och lagkamrat som vi aldrig kommer att glömma, men tyvärr heller aldrig får se igen. Alla våra tankar går till hans familj och närstående.

På lördagsförmiddagen höll Pixbo Wallenstam sin årliga ungdomsavslutning där seniorspelarna hade ansvar att coacha föreningens barn- och ungdomsspelare i en turnering.

Ordförande Jan Inge Forsberg berättar hur han mötte Mikael och hans ungdomslag i korridoren mellan matcherna.

– Eftersom han varit skadad frågade jag ”Hur är det?”. ”Det är så jävla bra, vi har vunnit två matcher idag”, svarade han med världens största leende. Det var så han var, han tänkte alltid på laget och omgivningens bästa, säger Jan-Inge Forsberg.

– När vi värvade Mikael visste vi att vi inte bara fick en bra spelare, utan också en fantastisk personlighet och förebild. Detta är en ofattbar sorg för familj, vänner och lagkamrater och han kommer alltid att vara älskad och saknad, säger Kristina Landgren Carestam.

Under onsdagsförmiddagen den 24 maj begravdes Mikael Harryson i Skallsjö kyrka i Floda utanför Göteborg.

Kyrkan var fylld av familj, vänner samt gamla och nya klubbkamrater för att ta ett sista farväl av Mikael.

Representanter för Pixbo Wallenstams ledning och spelare var också närvarande. Prästen talade fint om styrkan i att vara en del av ett lag, i både framgång och motgång. Det är så föreningen alltid kommer att minnas nr 55, Mikael Harryson, älskad och saknad.

Foto: Per Wiklund