Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Pixbo Wallenstam värvar internationellt

17 maj 2019 12:00
SSL HERR

Marek Beneš är tjeckisk landslagsspelare som kom som temporary player till Pixbo Wallenstam hösten 2017 tillsammans med lagkompisen Ondrej Němeček. Nu återvänder Marek till klubben.

Senaste nyförvärvet för Pixbo Wallenstams herrar är således en spelare som redan har testat på SSL. Hösten 2017 blev det sex matcher, tre mål och en assist när han besökte just Pixbo Wallenstam, då som temporary player.


– Det var en av anledningarna till att det blev Pixbo Wallenstam nu också. Jag gillade att vara här förra gången och det var en bra upplevelse. Jag tror också att det kommer att hjälpa mig mycket nu när jag kommer tillbaka. Jag känner klubben och spelarna och vet vad jag har att vänta. Vi har haft kontakt mer eller mindre hela tiden sedan jag var här förra gången. Jag ser fram emot utmaningen och tycker att Pixbo Wallenstam har ett starkt lag. Förhoppningsvis blir jag en viktig del av laget och en spelare som kan bidra till att uppnå bästa tänkbara resultat, säger Marek Beneš.

Att byta land och klubb var inte ett helt lätt beslut att ta och kombinationen innebandy och studier är inte alltid helt lätt.

– Det var ett tufft beslut, inte att välja mellan Pixbo Wallenstam eller något annan klubb utan att bestämma om jag skulle stanna i Tjeckien eller om jag skulle flytta utomlands. Förra året var jag säker på att jag skulle stanna i Tjeckien i tre år till men under denna säsong ändrade jag mig för att jag vill ta nästa steg i min innebandykarriär. Jag tror att Pixbo Wallenstam är rätt plats för mig. Jag kommer att jobba ungefär två dagar i veckan och gå en svenskakurs för att lära mig det så snabbt som möjligt. Jag läser också fortfarande juridik i Prag så jag kommer att åka dit några gånger och göra tentor. Där har jag bra support från klubben vilket är viktigt.

Tjeckiens U19-landslag vann VM-guld förra veckan och är på uppgång men Marek menar att det fortsatt är skillnad mellan tjeckisk och svensk innebandy.

– Tjeckien har intressanta unga spelare men kvaliteten på ligan är lägre än i Sverige, så jag hoppas att våra unga spelare söker sig till Sverige och utvecklar sin talang. Det är också en av anledningarna till att jag flyttar, att det är för få matcher med bra kvalitet i Tjeckien. Det har gjort att jag har stannat lite i min utveckling, jag har helt enkelt inte fått tillräckligt många tuffa matcher. Sedan älskar jag tempot i SSL.

Sportchef Rikard Jonsson:

– Jättekul att vi lyckats få ihop det med Marek Benes. En spelare med internationell erfarenhet på en hög internationell nivå. En modern offensiv spelare med bra size, teknik och smartness, en målskytt av rang. Det känns grymt bra att en av innebandyvärldens målfarligaste spelare väljer resan med Pixbo Wallenstam.

Bild: Fri att använda, Pixbo.se