Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Lindås
LIND
Borta
Pixbo
PIX

Tre matcher och lika många vinster för Pixbo Wallenstam i derbymatcherna mot Lindås

28 januari 2019 23:00
SSL HERR

Under måndagen spelades säsongens tredje derby mellan Pixbo Wallenstam och Lindås Rasta. Precis som i de tidigare matcherna var rävarna starkast men denna gång blev segermarginalen endast ett mål. Lundbystrand var spelplatsen för säsongens tredje göteborgsderby mellan Lindås Rasta och Pixbo Wallenstam. Efter en målsnål första period blev det desto fler mål i mittperioden och slutet av matchen blev riktigt spännande. Pixbo Wallenstam vann till slut med 5-4.

Nu väntar ett landslagsuppehåll för Finnkampen i Esbo den 2 februari. Där representeras Pixbo Wallenstam av Gustav Fritzell. Nästa match för herrarna är Sirius hemma i Wallenstamhallen den 6 februari kl. 18.30.


Resultat:

Lindås - Pixbo Wallenstam 4-5 (0-1, 2-3, 2-1)

Mål Lindås: Tim Wiklund 2, Joakim Glaerum 2.

Mål Pixbo Wallenstam: Axel Larson 2, William Lindh, Daniel Calebsson, Albin Thurén.

...

Axel Larson gjorde det enda målet i den första perioden när han gav gästerna ledningen efter sju minuter.

– Man märkte lite att Lindås Rasta hade bytt tränare och att de hade en annan tändning jämfört med de andra matcherna, säger Jon Hedlund.

Lindås gjorde två snabba mål i mitten av den andra perioden och kvitterade matchen. Gästerna svarade dock med samma mynt då William Lindh och Daniel Calebsson nätade.

– Jag hade en del att göra precis som i de första matcherna. Ett av de två målen vi släppte var lite onödiga så det var skönt att göra två snabba efter det, säger Jon Hedlund.

Två minuter in i tredje utökade Axel Larson till 5-2 med sitt andra mål för kvällen. Lindås Rasta reducerade i power play och gjorde även 4-5 med två minuter kvar att spela. Hemmalaget tryckte på för en kvittering men nådde inte hela vägen fram.

– Vi känner ingen press trots att vi är storebror och att Lindås Rasta gör allt för att slå oss. Tre poäng är alltid tre poäng oavsett vem man tar dem mot, säger Jon Hedlund.

Adam Persson blev poängbäst hos rävarna med sina tre assist. Trots tre nya Pixbopoäng idag är det tajt i tabellen och det är många lag som slåss om slutspelsplatserna.

– Jag tittar inte så mycket på tabellen, den haltar lite och vi har mött både Storvreta och Falun sista tiden. Så jag är inte orolig, säger Jon Hedlund.

Nu väntar ett landslagsuppehåll för Finnkampen i Esbo, Finland, den 2 februari. Där representeras Pixbo Wallenstam av Gustav Fritzell.

Nästa match för herrlaget är Sirius hemma i Wallenstamhallen den 6 februari kl. 18.30. Köp biljett här:

https://pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/117/False