Alicia Svensson stannar i Pixbo Innebandy
Publicerad: 2024-05-30
SSL DAM
Lagbygget fortsätter för SSL dam och nu är nästa kontraktsförlängning klar, Alicia Svensson.

Hon värvades som center för fyra år sedan, har även spelat forward och under föregående säsong blev hon omskolad till back. Nu förlänger Alicia Svensson sitt kontrakt med Pixbo Innebandy och laddar för sin femte säsong i rävfamiljen.— Att förlänga med Pixbo känns oerhört bra. Det är ett fantastiskt lag att få tillhöra och kommande säsong ska vi göra allt för att ta det där efterlängtade SM-guldet. För mig personligen har det varit givande att få vara en del av landslagets Guldsteget de senare två säsongerna och jag hoppas nu kunna fortsätta min utveckling i klubblaget.

Tiden i Svensk Innebandys utvecklingstrappa, Guldsteget, slutade med ett VM-silver i tre mot tre VM för dryga månaden sedan och sportgruppens Linus Andersson säger så här om att Alicia stannar.

"Vi är väldigt glada över att Alicia har valt att förlänga med oss. Hon är ett stort föredöme både som spelare och som person med sin professionalism och inställning i allt hon gör. Hennes otroliga förmåga att anpassa sig, vilket hon verkligen har visat den senaste säsongen, kombineras med fantastisk bollbehandling och en enastående förmåga att göra det oväntade. Det ska bli väldigt roligt att följa Alicias fortsatta utveckling."

FAKTA. Nr7 Alicia Svensson. Född: 2000-08-04. Position: Back. Moderklubb: Fröjereds IF. Har också spelat i: Jönköpings IK. Kom till Pixbo: Inför säsongen 2020/21. Landskamper: 12 U19.

MERITER. SM-silver: 2024, 2023, 2022 och 2021. Guld Svenska Cupen: 2023. Silver Svenska Cupen: 2024 och 2022. Silver Champions Cup: 2024. VM-guld U19: 2018.

Webmaster Pixbo