Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Torsdag
20 Dec 1 match
Fredag
28 Dec 1 match
Torsdag
03 Jan 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Måndag
28 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher

Pressmeddelande: Ytterligare en poängkung har skrivit på för Pixbo Wallenstam

4 maj 2018 09:00
SSL HERR

För några dagar sedan blev poängmakaren Gustav Fritzell klar för Pixbo Wallenstam. När det är dags att presentera nästa nyförvärv kan man konstatera att det även nu handlar om en poängkung - den isländska landslagsmannen Andreas Stefansson.


Efter att ha känt på SSL 2015/16 slog Andreas Stefansson till med 60 poäng under sin första hela säsong 2016/17 i högsta serien och följde upp det med 47 poäng den senaste säsongen. När AIK nu åkte ur SSL ville han stanna kvar i högsta serien. Att det blev just i Pixbo Wallenstam förklarar han såhär

– Det fanns flera anledningar men framför allt tack vare upplägget att kunna kombinera vardag och innebandysatsning. Ett proffsigt bemötande hela vägen gjorde också valet lättare.

Att ösa in poäng sänker inte förväntningarna utifrån eller hos Andreas själv, snarare tvärtom.

– Nej, jag kommer inte att sänka mina målsättningar jämfört med tidigare säsonger i SSL, så mycket kan jag säga. Exakta och tydligare mål kommer att sättas upp när det närmar sig säsongsstart och jag har fått träffa laget.

Andreas är isländsk landslagsman och förklarar skillnaden mellan innebandyn på Island och här i Sverige.

– Det är ungefär som att jämföra Premier League och Superettan. Vilken som är vilken lämnar jag öppen för fri tolkning. Isländsk innebandy är fortfarande i vaggan och vi har bara ett hundratal registrerade spelare, men det är häftigt att se den ständiga utvecklingen och kärleken till innebandyn hos de som utövar sporten.

Huvudtränare Jonas Eliasson beskriver Andreas Stefansson som en nyckelperson i sitt lagbyggde de kommande åren.

– En väldigt seriös spelare som passar in i vårt spelsystem och som har ett målsinne som få andra har. Att få in honom i truppen känns väldigt bra och han kommer att bli en viktig spelare för oss kommande säsonger.

Även sportchef Rikard Jonsson är nöjd över att att få in ytterligare en poängmakare i truppen.

– Andreas är en av ligans absolut bästa avslutare och en notorisk poängmaskin som att kommer att bli otroligt spännande att följa. Att han väljer att skriva ett treårsavtal med Pixbo Wallenstam visar att han har en långsiktighet i sitt tänk. Det visar också på en vilja att bli bättre och därmed kunna ta nästa steg, samtidigt som han tror på det arbete vi gör i klubben. Jag är otroligt glad och nöjd med Andreas signatur.

Foto: Per Wiklund