Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Idag 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match

Pressmeddelande: Rutinerad finsk damlandslagsspelare till Pixbo Wallenstam

14 maj 2018 12:00
SSL DAM

Laura Manninen finns redan i truppen, nu ansluter landslagskollegan Mia Karjalainen till Pixbo Wallenstams damer som fortsätter att rusta för kommande säsong. Och man gör det med en ny internationell spelare. En schweizisk landslagsmålvakt är redan klar, nu ansluter alltså en finsk landslagsback, Mia Karjalainen.


Hon har gjort en sejour i Schweiz med bland andra Lara Heini som också är ny i Pixbo Wallenstam inför kommande säsong. Nu är det dags för nästa land och nästa utmaning för finska landslagsbacken Mia Karjalainen.

"Tanken om att spela i Sverige slog mig i höstas. Det är något jag ännu inte har gjort i min karriär och jag vill se om jag fortfarande kan utvecklas som spelare genom att spela i världens bästa liga och samtidigt utmana mig själv innan jag lägger klubban på hyllan. Detta var en perfekt möjlighet för mig att få göra detta och jag har hört många bra saker om Pixbo Wallenstam och Göteborg så jag blev intresserad när de kontaktade mig. I slutändan gjorde staden och klubben mitt beslut väldigt lätt och alternativet var egentligen att stanna kvar i PSS. Självklart var det ett svårt beslut att återigen byta klubb och land men nu är jag väldigt förväntansfull."

Vad kommer att skilja Sverige kontra Finland och Schweiz där du har spelat tidigare?

"Det kommer att vara fler tuffa matcher. I både Finland och Schweiz är kvaliteten på lagen väldigt varierad och antalet matcher under säsongen är färre än i Sverige. Jag förväntar mig fartfyllda matcher och många talangfulla spelare att spela både med och mot."

Kalevi Pessi är elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer och han ser fram emot att äntligen få se Mia i klubben.

"Hon har varit i yttersta världseliten i många år och med henne får vi in massor av internationell rutin. Hon är en av världens bästa backar och representerar den finska sisu som höll på att kosta Sverige VM-guldet senast. Mia är en naturlig ledare både på och utanför planen och vi har i flera år försökt att locka henne till Pixbo Wallenstam och är nu oerhört glada över att hon nu har bestämt sig för att spela med oss."

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer, Per Tjusberg, är inne på samma linje.

"Att få in en internationell kvalitetsspelare som Mia är förstås oerhört spännande. Det är en spelare som har stor rutin från mästerskapsfinaler och som vet hur man stoppar SSL:s toppspelare. Med henne stärker vi det defensiva ledet ytterligare och får samtidigt in en spelare som har både potential och vilja att utveckla sin offensiv."

Bild: Fri att använda (© Pixbo Wallenstam)