Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Torsdag
20 Dec 1 match
Fredag
28 Dec 1 match
Torsdag
03 Jan 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Måndag
28 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher

Pressmeddelande: Rutinerad finsk damlandslagsspelare till Pixbo Wallenstam

14 maj 2018 12:00
SSL DAM

Laura Manninen finns redan i truppen, nu ansluter landslagskollegan Mia Karjalainen till Pixbo Wallenstams damer som fortsätter att rusta för kommande säsong. Och man gör det med en ny internationell spelare. En schweizisk landslagsmålvakt är redan klar, nu ansluter alltså en finsk landslagsback, Mia Karjalainen.


Hon har gjort en sejour i Schweiz med bland andra Lara Heini som också är ny i Pixbo Wallenstam inför kommande säsong. Nu är det dags för nästa land och nästa utmaning för finska landslagsbacken Mia Karjalainen.

"Tanken om att spela i Sverige slog mig i höstas. Det är något jag ännu inte har gjort i min karriär och jag vill se om jag fortfarande kan utvecklas som spelare genom att spela i världens bästa liga och samtidigt utmana mig själv innan jag lägger klubban på hyllan. Detta var en perfekt möjlighet för mig att få göra detta och jag har hört många bra saker om Pixbo Wallenstam och Göteborg så jag blev intresserad när de kontaktade mig. I slutändan gjorde staden och klubben mitt beslut väldigt lätt och alternativet var egentligen att stanna kvar i PSS. Självklart var det ett svårt beslut att återigen byta klubb och land men nu är jag väldigt förväntansfull."

Vad kommer att skilja Sverige kontra Finland och Schweiz där du har spelat tidigare?

"Det kommer att vara fler tuffa matcher. I både Finland och Schweiz är kvaliteten på lagen väldigt varierad och antalet matcher under säsongen är färre än i Sverige. Jag förväntar mig fartfyllda matcher och många talangfulla spelare att spela både med och mot."

Kalevi Pessi är elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer och han ser fram emot att äntligen få se Mia i klubben.

"Hon har varit i yttersta världseliten i många år och med henne får vi in massor av internationell rutin. Hon är en av världens bästa backar och representerar den finska sisu som höll på att kosta Sverige VM-guldet senast. Mia är en naturlig ledare både på och utanför planen och vi har i flera år försökt att locka henne till Pixbo Wallenstam och är nu oerhört glada över att hon nu har bestämt sig för att spela med oss."

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer, Per Tjusberg, är inne på samma linje.

"Att få in en internationell kvalitetsspelare som Mia är förstås oerhört spännande. Det är en spelare som har stor rutin från mästerskapsfinaler och som vet hur man stoppar SSL:s toppspelare. Med henne stärker vi det defensiva ledet ytterligare och får samtidigt in en spelare som har både potential och vilja att utveckla sin offensiv."

Bild: Fri att använda (© Pixbo Wallenstam)