Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

Pressmeddelande: Amanda Berggren klar för Pixbo Wallenstam

6 maj 2020 12:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer presenterar nu sitt andra nyförvärv inför säsongen 2020/2021, värmländskan Amanda Berggren. Hon har spelat i hemmaregionen hela karriären, nu är Amanda Berggren redo att pröva vingarna i en ny region och i ett nytt lag. Valet föll på Göteborg och Pixbo Wallenstam. Ett lag hon redan känner lite grann då hon var "temporary player" hos rävarna i försäsongsturneringen Czech Open i Prag 2016.


– Jag har funderat en del fram och tillbaka på om jag ska testa att flytta eller stanna kvar och fortsätta spela i Karlstad. Jag har länge funderat på att ta steget men inte känt mig redo men nu kändes det rätt. När jag väl flyttar vill jag ta chansen att spela i ett topplag i SSL och Pixbo Wallenstam verkar vara en otroligt bra förening och jag har alltid haft en bra bild av dem.

Berggren fick dra på sig den blågula tröjan i U19-landslaget och var föregående säsong med i ”Guldsteget”. Hur går då tankarna om A-landslaget?

– Självklart har både U19 och Guldsteget gett mig motivationen att satsa dit men det har inte varit något jag lagt så mycket fokus på. Blir det så blir det, även om det såklart hade varit jätteroligt att en dag spela i landslaget.

SSL-debuten gjordes under säsongen 2016/17, hon laddar alltså för sin femte säsong i finrummet nu, i en ny stad och klubb.

– Jag ser fram emot att få spela en fartfylld och rolig innebandy och hoppas såklart på att vi ska nå hela vägen. Pixbo Wallenstams damer verkar vara ett härligt gäng så det ska det bli grymt roligt att få vara en del av dem.

Elitansvarig Kalevi Pessi har haft Amanda under luppen länge.

– Ja, redan från tiden då hon spelade i Hagfors IF som junior. Vi är därför oerhört glada över att hon nu väljer Pixbo Wallenstam för sin fortsatta innebandykarriär. För egen del känns det extra roligt att få hit Amanda efter att, som sagt, ha följt henne under många år. Vi vill passa på att sända ett tack till Karlstad IBF för bra samarbete vid övergången och även ett tack till Hagfors IF och då särskilt till H-G Lundquist för ett fint samarbete genom åren.

Även huvudtränare Jonas Eliasson är glad att Amanda nu tar steget till rävfamiljen.

– Det känns kanon att hon väljer att satsa vidare hos och med oss i Pixbo Wallenstam. Amanda var med oss i Prag för några år sedan och gjorde väldigt bra ifrån sig. En toppforward med härlig fart under fötterna samt fina handleder och känsla för mål. Jag tror att Amanda kommer att bli ett härligt utropstecken i Pixbo Wallenstam.

FAKTA Amanda Berggren. Född: 1998-01-17. Position: Forward. Moderklubb: Munkfors IBK. Har också spelat i: Hagfors IF Uddeholm. SSL 2019/19: 25, 12+18=30. Landskamper: 6 U19.

Bild: Fri att använda, © Pixbo.se