27 Apr 2 matcher

Pixbo Wallenstams herrar vann västkustderbyt på hemmplan

4 december 2019 22:00

Under onsdagen spelades säsongens andra västkustderby på herrsidan mellan Pixbo Wallenstam och Warberg. Tidigare under hösten vann rävarna på bortaplan. Nu var det hemmaplan och man behöll titeln bäst i väst efter ytterligare en seger, nu med 8-4.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas även den på hemmaplan. På söndag, den 8 december, kommer Kalmarsund på besök. Matchstart kl. 15.00.

Pixbo Wallenstam - Warberg 8-4 (2-2, 2-0, 4-2)

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 3, Anton Eriksson 2, Gustav Fritzell 2, Charlie Sköld

Mål Warberg: Mattias Kongstad 2, Robin Blåberg, Joel Birgersson

...

Äntligen var det dags för västkustderby på hemmaplan för herrarna. Warberg kom på besök och det blev en tuff kamp där Pixbo Wallenstam tog kommandot från start. Fyra måls marginal vann hemmalaget med till slut.

Pixbo Wallenstam fick en smakstart på matchen då Andreas Stefansson satte 1-0 i den första matchminuten. Gästerna gjorde både en reducering och en kvittering innan Stefansson gjorde sitt och lagets andra mål i matchen. 2-2 var också resultatet i paus.

Anton Eriksson satte sedan rävarna i förarsätet fem minuter in i mittperioden och utökade även till 4-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Charlie Sköld utökade Pixboledningen till 5-2 innan Warberg gjorde en snabb reducering i den tredje perioden.

Warberg hängde så långt med i matchen. I tredje perioden lade Pixbo Wallenstam in ytterligare en växel och man vann perioden med 4-2 och matchen till slut med 9-4. Stefansson fullbordade sitt hattrick i öppen målbur i matchens slutskede och kunde därmed punktera matchen.

Andreas Stefansson (3+0), Gustav Fritzell (2+1) och Fabian Lindbäck (0+3) blev bästa poängplockare hos rävarna i detta västkustderby. Lindbäck blev också matchens lirare i hemmalaget.