Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Söndag
22 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Fredag
27 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match

Pressmeddelande: Talangduo från Lockerud Mariestad klar för Pixbo Wallenstam

7 juni 2018 10:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer bygger inför framtiden. De senaste tillskotten i truppen är två stortalanger från IBK Lockerud Mariestad. En bra dialog mellan föreningarna ledde fram till att två framtidslöften nu tar steget upp till SSL.

De öste in poäng i allsvenskan ifjol. Nu är framtidslöftena Emma Stenberg och Klara Loneberg redo för nästa uppgift, SSL med Pixbo Wallenstam.


Båda spelarna var flitigt uppvaktade av flera SSL-klubbar, men till slut föll valet på Pixbo Wallenstam IBK. Klara förklarar varför.

– Pixbo Wallenstam presenterade en bra helhetslösning som passade mig bra. Men även för att Pixbo är ett riktigt bra lag där jag garanterat kommer att utvecklas. Mitt första intryck av klubben är att det är en satsande förening med många sociala och glada människor som gör att jag garanterat kommer att trivas.

Även Emma är inne på samma linje med Pixbo som en helhetslösning.

– Jag har hört mycket positivt kring föreningen och fick även ett bra intryck av klubben redan från början. Sedan presenterade Pixbo Wallenstam en helhetslösning som passade mig väldigt bra.

Båda tjejerna blev uttagna till U19-landslaget under förra säsongen. För Emma bar det ända till VM-guld och en plats i all star team så sent som i maj månad. Tillsammans med exempelvis nya lagkamraten Linnéa Wilhelmsson.

Emmas förväntningar inför nästa säsong är att ta sig in i laget och få spela så mycket som möjligt och att kunna utvecklas mycket som innebandyspelare. Klara ser fram emot roliga och tuffa matcher med högt tempo. Hon ser varje träning som ett tillfälle att utvecklas och bli ännu bättre. Klara hoppas på att få spela så mycket som möjligt och bidra med det som hon är bra på.

Kalevi Pessi, elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer, ser fram emot att få se talangduon i Pixbo Wallenstam.

– Det är oerhört roligt att vi lyckats få dessa två supertalanger till oss. Båda har varit tongivande poängspelare i allsvenskan och har högt ställda ambitioner. Klara och Emma är två framtidsspelare som det ska bli spännande att följa. Vi vill tacka IBK Lockerud Mariestad för ett väldigt bra samarbete.

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer Per Tjusberg ser även han fram emot att få jobba med Emma och Klara.

– Det är alltid otroligt spännande att jobba med stora talanger, speciellt om de är drivna, målmedvetna och ambitiösa. Och det är verkligen det intryck jag har fått av Emma och Klara.

Bild: Fri att använda, © Pixbo Wallenstam