Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher

Ett herrguld och ett damsilver i svenska cupen 2023/24

29 februari 2024 00:10
SSL DAM/HERR

Både Pixbos herrar och damer tog sig till final i svenska cupen. Pixbos herrar säkrade guldet medan det blev ett silver för damerna.


2336 åskådare hade samlats i Guide Arena för att se herrfinalen i Svenska Cupen mellan Falun och Pixbo. Finalen blev en målrik match där Pixbo säkrade guldet. Slutresultatet skrevs till 6-4 i Pixbos favör.

Pixbo kom ut starkast och hade 2-0 på resultattavlan vid den första periodens slut efter mål av Marcus Peil och Gustav Fritzell.

Falun kom därefter ikapp målmässigt innan Pixbo återigen trampade iväg i protokollet. Pixbo vann till slut med 6-4.

"Fantastiskt kul att äntligen få vinna med det här gänget. Jag är inne på min fjortonde säsong i Pixbo utan att ta någon titel. Även om det inte är ett SM-guld så betyder det mycket", säger Pixbos målvakt Jon Hedlund till Innebandy.se efter segern.

Hedlund storspelade i målet och svarade för flertalet svettiga räddningar under matchens gång. Jon blev även utsedd till matchens lirare i finalen för Pixbos del.

"Överlag är jag nöjd efter den här insatsen. Sen jag är alltid sån att jag tycker ska ta någon boll till här och där men så är innebandy, så länge man gör några bra räddningar är det okej att släppa in något mål ibland."

På väg mot dagens match slog Pixbo ut både Växjö IBK och Storvreta IBK innan man besegrade Falun i finalen. Ett styrkebesked, menar Hedlund.

"Mycket svårare väg fram får man inte. Det betyder mycket att vi visar för oss själva och alla andra att vi kan vinna de här matcherna mot de bästa lagen när det gäller något."

"Vi behöver samla finalrutin. Ska vi stå i en SM-final och spela den i slutet av säsongen och vinna den tror jag det här är otroligt värdefullt att veta hur vi ska ta oss an en final och reda ut det."

Matchfakta: IBF Falun-Pixbo IBK 4-6 (0-2, 2-2, 2-2)

Daniel Kalentun blev bäst poängmässigt med 2+2 och Jon Hedlund blev matchens lirare i Pixbo.

Alla medaljer i svenska cupen på herrsidan: Guld: 2003 och 2024. Silver: 2021

...

Damerna spelade sin final i Thoren Arena i Umeå mot Thorengruppen. Man hade ledningen efter halva matchen med 6-2. Sista delen av matchen gick dock åt motsatt håll och man förlorade till slut med 7-6. Här blev Moa Andersson (2+0) och Klara Loneberg (0+2) poängbäst.

Moa blev även matchens lirare.

Alla medaljer i svenska cupen på damsidan. Guld 2023. Silver: 2002, 2021 och 2024.