Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Anders Hellgård invald i Idrottsmuseets Hall of Fame

31 maj 2019 12:00
KLUBBEN

Hans meritlista är svårslagen. Fem VM-guld, två SM-guld, utsedd till världens bästa spelare två år i rad, utsedd till Årets spelare två gånger. Sedan tidigare är Anders Hellgård invald i Svensk Innebandys Hall of Fame. Nu är han också invald i Idrottsmuseets Hall of Fame i Göteborg

Säsongen 1997/98 gjorde Anders Hellgård debut i Elitserien i Pixbo Wallenstam. Centern tog för sig direkt – men det började knackigt i första matchen.


När Anders Hellgård blev invald i Svensk Innebandys Hall of Fame sa han:

– Jag kommer ihåg att i den första matchen mötte vi Vimmerby på bortaplan. Jag gjorde fyra mål i den matchen. Men vi låg under efter första perioden. Då kom Jan-Inge Forsberg in i omklädningsrummet. Han var inte tränare, men stod och skällde ut hela laget. Det var en väckarklocka. Då vände det… vi vände och vann.

Hall of Fame 2019

Idrottsmuseets jury för Hall of Fame i Göteborg har nu valt in åtta nya medlemmar, som uppmärksammas vid en ceremoni på Liseberg i höst. De nya, som belönas för aktiva insatser är:

Anders Hellgård, innebandy, Pixbo. Fem VM-guld och utsedd till världens bäste spelare 2006 och 2007. Två SM-guld.

Daniel Alfredsson, ishockey, i Göteborg mest känd för sina insatser i Frölunda men ännu mer för en lång och framgångsrik NHL-karriär.

Kent Andersson, Kortedala, motorcykel, världsmästare i roadracing 1973 och 1974, dessutom två silver, två brons och 18 GP-segrar.

Petra Ericsson, bågskytte, Lindome. Satte som 17-åring ett världsrekord som var bättre än det då gällande rekordet för herrar. Vann världscupen 2007. Världsmästare i lag.

Robert Kronberg, friidrott, Kville. Har nått final på 110 meter häck i såväl OS som VM och EM, blev femma på inne-EM 2005 och ute-VM 2001. 13 SM-guld.

Ledare: Stefan Albrechtson, Sävehof, handboll. Ledande kraft i klubben sedan många år och en av de ansvariga för 50-årsjubilerande Partille Cup, världens största handbollsturnering.

Betttan Andersson, RBK, boxning. Första licensierade damboxaren i världen, senare ordförande i Svenska Boxningsförbundet och ledamot av Internationella Boxningsförbundets styrelse.

Alvar Berglund. Örgryte, brottning. Har lång karriär som tränare, mannen bakom ÖIS framgångar sedan 1970-talet. Hade bland annat stor del i Mikael Ljungbergs framgångar.

Foto: Svensk Innebandy