Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Fredag
11 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Onsdag
13 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Onsdag
20 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 2 matcher
Onsdag
10 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 2 matcher
Onsdag
17 Feb 1 match
Fredag
19 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 2 matcher

Pressmeddelande: Klara Loneberg förlänger efter succésäsongen

2 maj 2019 10:00
SSL DAM

Klara Loneberg kom på dubbellicens från Lockerud Mariestad inför denna säsong tillsammans med Emma Stenberg. Det blev succé och nu förlänger Klara sitt kontrakt med två år.

Klara Loneberg öste in poäng i allsvenskan 2017/18. Inför 2018/19 tog hon och lagkompisen Emma Stenberg steget från Lockerud Mariestad till Pixbo Wallenstam och SSL. För Klara blev det succé och nu förlänger hon sitt kontrakt.


Klara Loneberg om säsongen som har gått:

– Säsongen har varit både upp och ner. Jag fick en bra start och kom in bra i laget och i spelet men sedan fick jag en liten dipp i mitten. Nu i slutet tycker jag ändå att jag höjer mig igen.

Var SSL som du hade förväntat dig eller var det något som förvånade dig?

– Det var ungefär som väntat. Jag visste att det skulle vara en nivå tuffare i allt jämfört med allsvenskan. Sedan visste jag inte hur mycket speltid jag kunde förvänta mig då det var min debutsäsong. Men nu med facit i hand känns det jättebra.

Du fick speltid och slutade på tredje plats i den interna poängligan, snacka om succé.

– Jag hade inte jättebra koll på så många spelare innan den här säsongen började så jag hade heller ingen respekt utan körde bara på. Det var inget svårt beslut att förlänga kontraktet. Jag trivs i Pixbo Wallenstam och säsongen har varit varit väldigt lärorik för mig. Jag tror och hoppas att även kommande säsonger kommer att ge mig mycket, så det kändes självklart att vara kvar.

Fredrik Larsson, en av sportcheferna för Pixbo Wallenstam SSL dam, ser en blivande nyckelspelare i Loneberg.

– Vi är otroligt nöjda med att kunna förlänga med Klara. Hennes snabba utveckling under hennes första SSL-säsong gjorde henne snabbt till en viktig kugge i vårt lagbygge. I Pixbo Wallenstam satsar vi på att bygga dagens och framtidens stomme av spelare, där är Klara en av spelarna vi satsar på. Att hon väljer att förlänga ser vi som ett bevis på att tränarstaben och klubben lyckas utveckla de spelare som kommer till oss.

Huvudtränare Per Tjusberg ser fram emot att få följa Lonebergs fortsatta utveckling.

– Hon har verkligen gjort en häftig debutsäsong. Med sin respektlöshet och skicklighet den sista tredjedelen har hon definitivt varit en av de bästa unga spelarna i SSL. Att se Klara ta nästa kliv i rödvitt kommer att bli väldigt intressant.

Silly Season >

Bild: Fri att använda, © Idrottsfoto