Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Anton Eriksson blir Pixbo Wallenstam trogen

17 januari 2019 19:00
SSL HERR

Säsongen 2018/2019 hann knappt börja förrän Pixbo Wallenstam herrar började att bygga inför framtiden. Under hösten förlängde centern Adam Persson sitt kontrakt och målvaktstalangen Filip Vom Hofe gick från talangkontrakt till SSL-kontrakt. Nästa spelare att signera för Pixbo Wallenstam är backen Anton Eriksson. Mitt i jul- och nyårsfirandet passade han nämligen på att förlänga sitt kontrakt över säsongerna 2019/20 och 2020/21.


Precis som för Adam Persson gick Anton Erikssons flytt till Göteborg och Pixbo Wallenstam från Sundsvall och Granlo sommaren 2016. Även Max Wahlgren flyttade vid samma tillfälle.

– Jag gillar omställningen med att komma till en ny stad och ett nytt lag. Det ger en nytändning och miljöombyte är utvecklande för då måste man visa nya lagkamrater och nya ledare vilken typ av spelare man är. Sedan var det såklart skönt att ha med två gamla lagkamrater, det gav en extra trygghet speciellt utanför planen. Jag hade dessutom Per Tjusberg som då var huvudtränare som ledare i student-VM i Singapore 2013. Där var även blivande lagkamraterna Jon Hedlund, Tim Wiklund och Oskar Henriksson med. En annan bekant var Martin Östholm som jag hade träffat när han var hemma i Sundsvall. Att känna ett antal spelare i sitt nya lag sedan tidigare var såklart var en trygghet.

Anton har successivt tagit för sig mer och mer i Pixbo Wallenstam, framförallt allt kanske utanför plan där man ofta kan se honom pusha sina medspelare i båset.

– Jag har alltid varit en ledartyp men det har blivit så att jag har tagit för mig mer och mer, framförallt denna säsong. Vi tappade Tim Wiklund inför säsongen och han var viktig för oss när det gäller dessa bitar, tillsammans med Daniel Calebsson, Jon Hedlund och Martin Östholm för att nämna några.

Du förlänger redan nu i början av året ditt kontrakt inför säsongerna 2019/20 och 2020/21.

– Det är väldigt skönt att göra det såhär tidigt. Jag kände att jag ville vara kvar och sportchefen Rikard Jonsson tog kontakt med mig redan innan säsong började och sa att de ville att jag skulle förlänga mitt kontrakt. Jag trivs bra med laget, föreningen, staden och mitt liv utanför innebandyn med sambo och arbete. Jag tror på det vi gör och på vår satsning framöver. Jag vill vara med och sända de signalerna till andra klubbar och spelare. Rikard gör ett hästjobb med att arbeta fram kommande säsongers trupp och jag vill självklart vara en del i det bygget.

Huvudtränare Jonas Eliasson säger såhär om ett fortsatt samarbete med Anton Eriksson.

– En otroligt seriös kille som alltid ger 100% och som tar ett stort ansvar i laget. De största styrkorna ligger i försvaret där han gör det surt för motståndarna men han har även tagit stora steg i det offensiva spelet. Anton har en stor hunger att hela tiden utvecklas och att bidra till laget, det känns därför väldigt bra att han skrivit nytt kontrakt.

Sportchef Rikard Jonsson är nöjd med att ännu en pusselbit i lagbygget inför framtiden är lagd.

– Jag är glad och stolt över att vi kunnat landa i ett nytt avtal med Anton. Det är en ledare både på och utanför planen. En otroligt seriös person och ett stort föredöme för de yngre.

Fakta #30 Anton Eriksson:

  • Född: 1990-01-20
  • Position: Back
  • Moderklubb: Onyx IBS
  • Kom till Pixbo Wallenstam: Inför säsongen 2016/17
  • Har också spelat i: Granlo BK
  • Antal säsonger i SSL: Inne på sin 7.e
  • SSL 2018/19 såhär långt: 18, 2+5=7