Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Båda SSL-lagen vidare i Svenska Cupen

29 augusti 2021 22:00
SSL DAM/HERR

Under helgen spelade både Pixbo Wallenstams damer och herrar steg två i svenska cupen. Efter tre segrar för damerna och två för herrarna är båda lagen vidare till steg tre.


Svenska cupen gör comeback denna säsong och steg två spelades under helgen. Pixbo Wallenstam deltar med båda sina SSL-lag.

...

Dam

Helgen inleddes mot Lockerud Mariestad. Efter en målmässigt jämn första period ryckte Pixbo Wallenstam i andra. Fem poäng vardera blev det från firma Eliška Krupnová (4+1) och Denise Ratajová (2+3) när man till slut kunde vinna med 11-1.

Under lördagen var det Lindome som stod för motståndet. Även denna match var relativt jämn i två perioder innan Pixbo Wallenstam ryckte ifrån och kunde vinna med 7-1. Poängbäst nu Rikke Hansen (2+1) och Eliška Krupnová (1+2). Noterbart också att Alice Dahlberg som kom till Pixbo Wallenstams akademi från Lindås inför förra säsongen nu gjorde sitt första mål i SSL-laget.

I helgens tredje och sista match stod IBK Göteborg för motståndet. Precis som i tidigare matcher var det i tredje perioden som rävarna drog ifrån. Slutresultatet skrevs nu till 11-2. Poängbäst i denna match: Amanda Berggren med 3+1 och Cajsa Elm med 1+3.

"Det var kul att möta lite nytt motstånd. Matcherna ser rätt lika ut där vi får kämpa oss in efter lite trevande starter. Roligt också med mycket mål och många olika målskyttar samtidigt som vi kan testa lite i försvaret. Och såklart att gå vidare i cupen", säger lagkapten Ida Sundberg.

...

Herr

För herrarnas väntade dubbelmöten mot Lindås. Under fredagen i Salming Arena tog man en komfortabel seger med 9-1 efter bland annat tre poäng av (2 mål + 1 assist) av lagkapten Gustav Fritzell.

Söndagens match blev betydligt jämnare. Pixbo Wallenstam gick visserligen ifrån till 5-1 men Lindås gjorde en stark avslutning och lyckades få in tre mål till 5-4 innan matchen var slut. Även nu visade Gustav Fritzell vägen med 2+1.

"Första matchen är bra rätt igenom. I match två är jag besviken över att vi inte lyckas kontrollera det hela och vi är lite otåliga. Annars är det kul med dubbelmöten och vi får testa det vi vill. Det viktigaste var att ta sig vidare", säger Gustav Fritzell.

Information om steg tre i Svenska Cupen kommer inom kort så håll utkik på våra sociala medier