Falun
FAL

Imponerande insats av herrarna borta mot Falun - vände 4-9 till seger 10-9

3 oktober 2018 22:00

Pixbo Wallenstams herrar tog under onsdagen bussen till Dalarna för bortamatch mot Falun. Det blev en målrik match med hela 19 mål. Matchen bjöd på spänning och anfallsglad innebandy. Men det är nog en match som Falun helst vill glömma. Falunledning 9-4 en bit in i den sista perioden slutade med seger för gästande Pixbo Wallenstam med 9-10 efter förlängning.

Falun - Pixbo Wallenstam 9-10 e .förl (4-1, 4-3, 1-5, 0-1)

Mål Falun: Emil Johansson 2, Omar Aldeeb 2, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström 2, Malte Lundmark, Johan Fahlström.

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm 3, Axel Larson 3, Gustav Fritzell 2, Adam Persson, Jens Milesson.

...

Hemmalaget Falun startade matchen i JALAS Arena bäst och gjorde 3-0 under matchens första tio minuter. Martin Östholm reducerade innan Falun gjorde 4-1 vilket också var resultatet efter den första perioden.

Pixbo Wallenstam fick sedan den bästa starten på mittperioden - Östholm klev fram igen och satte 4-2 i power play. Målkavalkaden fortsatte och målen avlöste varandra - Falun var mest lyckosamma och kunde gå till pausvila med ledning 8-4.

Inledningen av tredje gick fortsatt i Faluns favör då de utökade sin ledning till 9-4, det såg mörkt ut för gästerna. Då började Pixbo Wallenstam upphämtningen - med fem raka mål. Gustav Fritzell gjorde både 5-9 och 6-9 (spel fem mot tre) - med assistpoäng av målvakt Jon Hedlund på det sista målet.

Jakten fortsatte och Adam Persson gjorde sitt första SSL-mål för säsongen, därefter fullbordade Larson och Östholm sina hattrick fram till 9-9. Därmed gick matchen till förlängning.

I förlängningen hade Falun mycket boll innan Jens Milesson kunde avgöra och därmed sätta punkt för Pixbo Wallenstams upphämtning och vändning. Axel Larson blev poängbäst i bortalaget med sitt hattrick och två assist.

Även på lördag väntar bortamatch för Pixbo Wallenstams herrar. Då styrs bussen mot Örebro och Idrottshuset. Matchstart kl. 16.30.