Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Pixbo
PIX

Herrarna straffade Falun på bortaplan

28 februari 2018 21:30
SSL HERR

Under onsdagen åkte Pixbo Wallenstams herrar till Dalarna för bortamatch mot Falun. Det blev en jämn tillställning match som avgjordes på straffar.

Det blev en svängig TV-match i JALAS Arena där kommandot lagen emellan skiftade fram och tillbaka. Logiskt då kanske att matchen gick både till förlängning och straffar. Väl där var Pixbo Wallenstam starkast och kunde vinna.


Falun-Pixbo 3-4 e. str. (0-1,2-2,1-0,0-0,0-1)

Mål Falun: Omar Aldeeb, Johan Fahlström, Jens Milesson

Mål Pixbo: Max Wahlgren, Martin Ojaniemi, Emil Johansson, Martin Östholm

Max Wahlgren gav Pixbo Wallenstam ledningen i power play i mitten av den första perioden. Det blev också det enda målet inför andra.

– Det är en tight och tillknäppt första period med högt tempo. Falun backar hem en del och låter oss ha mycket boll, säger Daniel Calebsson.

I andra kvitterade hemmalaget omgående i power play och tog också ledningen i mitten av perioden. Martin Ojaniemi och Jens Milesson vände på steken och vid pausvila två var Pixbo Wallenstam åter i ledningen, 2-3.

– Vi sliter för varandra idag vilket är något vi har pratat om att komma igång med för att börja förbereda oss inför slutspelet. Skönt att sätta en i power play, Falun har en tight box så det gäller att skjuta utifrån. Jag har en rätt bra räckvidd i slottet så det är svårt att nå mig där, säger Jens Milesson.

Falun kvitterade i power play fram till 3-3 i mitten av tredje. Det blev periodens enda mål vilket tog matchen till sudden death. När även den blev mållös, trots ett power play 5 mot 3 för Pixbo Wallenstam, väntade straffar.

Nytt för denna säsong år är en straffduell med samma straffläggare till matchen avgörs. Denna gång ställdes Martin Östholm mot Alexander Galante Carlström. Östholm satte sin första straff samtidigt som Jon Hedlund räddade Galante Carlströms första vilket innebar att extrapoängen gick till bortalaget.

– Vi gör en bra match och släpper bara ett mål i spel 5 mot 5. Vi håller fokus hela tiden så jag stolt över killarna. Vi vill komma topp fyra i serien så det var en viktig seger, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Jonas Eliasson.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Sirius borta, matchen spelas i IFU Arena på söndag den 4 mars klockan kl. 17.00.

Se matchen här:

sslplay.azurewebsites.net/Home/Watch/Live/9259