Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match

Axina Pettersson flyttas upp till SSL

14 september 2020 13:00
SSL DAM

Veckor före seriestart står det klart att Pixbo Wallenstam lyfter upp en egen produkt på damsidan till SSL, Axina Pettersson. Hon har spelat i Pixbo Wallenstam under hela sin karriär och gått från ungdom till akademin. Nu tar Axina Pettersson, 16 år, sista steget, det till SSL.


– Det känns jättekul och det ska bli en rolig utmaning. Jag ser mycket fram emot den kommande säsongen. Först och främst vill jag utvecklas och göra så bra ifrån mig som möjligt och kanske kunna få spela en del matcher.

Försäsongsmatcherna är igång så Pettersson har redan fått en försmak på vad som väntar.

– Det har varit väldigt roligt att få vara med och att man redan har fått speltid. Det har känts bra men lite ovant med ett nytt lag. Största skillnaden hittills har varit tempot. Det går fortare är vad jag är van vid vilket var väldigt svårt i början. Skillnaden känns fortfarande men det känns också som att jag kommer in i det mer och mer hela tiden.

Huvudtränare Jonas Eliasson säger följande om sitt senaste tillskott:

– Axina är en stor talang som har imponerat mycket under föregående säsong i JAS och division ett. Hon har tränat med SSL i några veckor och gjort det väldigt bra. Hennes styrkor är spelsinnet, passningsspelet och hon har en förmåga att göra sina medspelare bättre. Att Axina har spelat i Pixbo Wallenstam sedan hon var liten och att hon nu är redo för SSL känns extra kul.

FAKTA. #15 Axina Pettersson. Född: 2003-10-14. Position: Forward. Moderklubb: Pixbo Wallenstam.