Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Gustavsson byter Växjö mot Pixbo Wallenstam

30 juni 2022 09:55
SSL HERR

Första nyförvärvet till Pixbo Wallenstams herrar inför kommande säsong är nu klart. Välkommen till rävfamiljen Patrik Gustavsson.


Han började sin karriär i Stockholmsområdet och efter tre säsonger i Växjö går nu flyttlasset till Göteborg och Pixbo Wallenstam för Patrik Gustavsson.

"Jag känner att det är en spännande tid som Pixbo Wallenstam har framför sig. Det blir en bra miljö för mig att utvecklas i plus att det är andra yngre spelare som är i samma fas så vi kan ta kliv tillsammans."

Sina nya lagkompisar lärde han känna en hel del redan under förra säsongen då man förutom två gånger i serien möttes i finalen i svenska cupen och kvartsfinalserien i SM.

"Med motståndarögon som jag hade då var intrycket en väldigt stark klubb. Det var jobbigt att möta dem på planen men även allt stöd från läktaren."

Som junior fick han dra på sig den svenska landslagströjan i U19-landslaget, nu är Patrik redo för nästa steg.

"Självklart vill jag prestera bra i Pixbo Wallenstam. Jag vill utnyttja mitt spel och hoppas kunna bidrag till klubbens framtid. Jag vill kunna bli så bra som möjligt och ta vara på den hjälpen jag kan få. Ett annat mål är spel i landslaget."

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

"Att bidra till en slutspelsplats och sedan självklart att där kunna gå så långt som möjligt."

Utanför innebandyn blir det studier och när fritid ges väntar umgänge med familj och vänner.

"Jag gillar att göra spontana grejer, det kan bli lite vad som. Men att laga mat och spela golf är kul. Jag ser fram emot att utforska Göteborg med min flickvän."

Sportchef Mehregan Redjamand om Patrik Gustavsson:

”Tidigare sportchef har under lång tid uppvaktat Patrik och hans eventuella intresse av att uppnå sin potential i Pixbo Wallenstam. Därför är vi nöjda med att kunna presentera en stark tvåvägsspelare vars innebandykunskaper såväl som hans minst lika viktiga driv till att både tävla och utvecklas kommer göra att han tar nästa stora kliv hos oss”.

FAKTA. Patrik Gustavsson. Född: 2000-10-08. Position: Forward. Moderklubb: IFK Gnesta. Har också spelat i: Växjö IBK och Salems IF. Landskamper: 15 U19. Meriter: Svenska cupen-guld: 2021. SM-brons: 2022. VM-silver U19: 2019.