Stabil laginsats när damerna besegrade Malmö i Baltiska hallen

13 oktober 2017 21:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer åkte under fredagen söderut för bortamatch mot Malmö FBC.

Hemmalaget höll jämna steg med gästande Pixbo i drygt halva matchen innan rävarna lade in en högre växel i Baltiska Hallen. Pixbo Wallenstam inkasserade slutligen tre nya poäng efter en stabil seger med 6-0.

Laura Manninen gjorde matchens första mål efter fjorton minuter. Det blev det enda målet i den första perioden.

Pixbo Wallenstam utökade sedan sin ledning efter halva matchen då Stephanie Boberg satte tvåan på straff. Minuterna senare kom 0-3. Innan paus gjorde Boberg sitt andra mål för dagen och efter det hittade Eliška Krupnová nätet fram till 0-5.

Pixbo Wallenstam fick en flygande start på den sista perioden då Alicia Fylke gjorde 0-6 i den första spelminuten. Det blev också matchens sista mål och tillika slutresultat.

Poängbäst i söndagens bortamatch för rävarna blev Stephanie Boberg med 2+0 och Emmelie Södergren med 0+2.

Redan på söndag är det dags för nästa SSL-match för Pixbo Wallenstams damer. Då kommer KAIS Mora på besök till Wallenstamhallen i Mölnlycke, matchstart kl. 16.00.