Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Målfest och hemmaseger för damerna

11 januari 2022 22:30
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer spelade under tisdagen sin första hemmamatch 2022. Det blev ett riktigt målkalas som slutade med Pixboseger 17-3.


Hemmalaget tog tag i taktpinnen från början och släppte sedan aldrig taget i Wallenstam Arena även om gästande Jönköping krigade på.

"Vi ville ta revansch på oss själva efter Moramatchen senast som vi inte var helt nöjda med. Det gav oss också en liten nytändning att vi gjorde om lite i femmorna", säger Cajsa Elm.

Laura Manninen gav hemmalaget ledningen i mitten av den första perioden. Pixbo Wallenstam redde sedan ut ett box play men Jönköping satte kvitteringen strax efter. I slutet av perioden gjorde Emma Stenberg och Flurina Marti två snabba mål fram till 3-1.

Caroline Adelöw utökade till 4-1 innan Flurina Marti blev tvåmålsskytt. Även nästa mål blev hemmalagets då Alicia Svensson nätade. Efter en time out gjorde sedan Jönköping två snabba mål innan Cajsa Elm utökade till 7-3. Eliška Krupnoá blev nästa målskytt innan Marti avrundade mittperioden med att fullborda sitt hattrick fram till 9-3.

Rikke Ingebrigtsli Hansen fixade tvåsiffrigt i början av tredje innan det var Klara Lonebergs tur att näta. Elm fullbordade sitt hattrick innan Stenberg och Hansen blev tvåmålsskyttar. Denisa Ratajová blev också målskytt i en händelserik avslutning på matchen innan det var Stenbergs tur att fullborda sitt hat trick.

"Jönköping har häng vid 6-3 så det var skönt med islossning i sista och skönt att visa att det inte bara är Thorengruppen som kan göra många mål i en match. Kul också att vi får möjlighet att gå runt på mycket folk", säger Cajsa Elm.

Du kom ju till Pixbo Wallenstam från just Jönköping under sommaren 2019, är det fortfarande speciellt för dig att möta dem?

"Jo, men det är det. Man vill visa att man har utvecklas under sin tid här och att man har tagit tillvara på den träningsmiljön man kom till", säger Cajsa Elm.

Och det kan man verkligen säga att Cajsa har gjort. Tre mål och tre assist (3+3) idag och matchens lirare är ett bevis på hennes fina framsteg ihop med klivet upp i landslaget och ett färskt VM-guld på meritlistan.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas även den hemma, på lördag, 15 januari kl. 16:30 när Nacka kommer på besök.