Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
11 Jan 1 match
Måndag
13 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 2 matcher

Pixbo Wallenstams Akademi förstärker herrarnas tränarstab division 1

17 januari 2019 09:30
AKADEMIN

Välkommen säger vi till målvaktstränare Ali Moghaddam! Hej där Ali, berätta lite om dig själv.

"Hej! Jag är en före detta Mölnlyckebo som idag är bosatt i Lindome. Jag är gift med Therese sedan tolv år tillbaka och vi har en son som heter Adrian och han är tio år. Jag är fyrtio år ung, älskar att umgås med familj och vänner. Jag är även ledare i Lindome IBK P08, min sons lag. Hans passion är att stå i mål i innebandy, kanske har han tittat på pappa vad vet jag. Jag älskar att grilla och grillar så ofta jag kan året runt i ur och skur. Mina andra passioner i livet är, förutom fru och barn, innebandy och fotboll: You Never Walk Alone".


Du har ett förflutet som innebandymålvakt i bland annat Craftstaden IBK:s div 1 lag. Vad tyckte du själv var roligast att jobba med under målvaktspassen?

– Ska jag vara ärlig så har jag aldrig haft en renodlad målvaktsträning. Jag är egenlärd genom att titta på andra och använda Youtube. Tyvärr så brukar målvakter glömmas, även om en målvakt är en del av laget, oftast handlar det mest om att tränarna inte besitter kunskapen för att kunna hjälpa målvakterna.

Du kommer nu från Lindås Rasta Waves och där var du målvaktstränare för deras Dam Elit. Tror du att det kommer att vara en stor skillnad att träna killar jämfört med tjejer?

– Stor skillnad tror jag inte men skillnad kommer det att vara. Jag är själv kille och tror mig veta hur en kille tänker till skillnad från tjejer, men det har varit otroligt lärorikt att vara med tjejerna i Lindås liksom som det var under tiden när jag tränade DJAS och DJ18 målvakterna i Lindome IBK.

Vad fick dig att ta steget från Lindås Rasta Waves till Pixbo Wallenstams Akademi, herrlag?

– Att byta från tjejer till killar var absolut inte avgörande. Det som lockade mig ”mest” var att få jobba med Pontus Boman och utvecklas som målvaktstränare. En bättre skola kan man inte få, det är verkligen en ära att få denna möjlighet, liksom att få vara med på resan och bygga upp Akademin för målvakter är otroligt roligt och spännande.

Beskriv dig själv som målvaktstränare.

– Jag är disciplinerad. Jag ser individen spelaren. Mår spelaren/ målvakten bra då kan den prestera bäst är min filosofi. Att vara målvakt är mycket psykologi och det är otroligt viktigt att huvudet är rent från allt annat som kan störa prestationen. Då jag själv varit målvakt ser jag spelet från en målvakts ögon och kan därför hjälpa till på bästa sätt. Där ligger min styrka i att hjälpa målvakten så att hen är förberedd inför uppgiften. Jag brukar alltid fråga hur målvakten mår inför en träning eller match så jag kan bemöta hen rätt. Jag är en positiv person som har förmågan och skapa en positiv miljö för min målvakt/spelare. Jag vill också understryka att det inte finns någon bra målvakt utan sina utespelare. Det är samarbetet mellan utespelare och målvakt som gör att det blir ett framgångsrikt koncept. Det är det jag vill bidra till i min roll som målvaktstränare, jag vill göra det så bra som möjligt för målvakterna så de kan göra så många räddningar som möjligt för det bidrar till ett större självförtroende och en bättre målvakt.

Kan du ge exempel på en målvakt vars arbetssätt/stil du gillar bäst och varför?

– Eero Kosonen är en favorit, i min mening en komplett målvakt. Han har en förmåga att alltid sitta rätt och läsa av spelet otroligt bra. Han är även reaktionssnabb och greppsäker och sen skadar det inte att han är lång också.

Ali, tack så mycket för pratstunden och varmt välkommen till Pixbo Wallenstam Akademi!

Redaktionen passade även på att fråga Sportchef Lennart Lundgren och Akademiansvarig Mehregan Redjamand, vad de tror att Ali kan bidra med som person och målvaktstränare i Pixbo Wallenstam Akademi, herr.

Lennart: Ali kan bidra med sin erfarenhet och kunskap som målvaktstränare och sin kunskap samt vara en länk mellan Pontus Boman, som är målvaktstränare i A-laget, och Akademin. Det är en del av vår uppbyggnad att få en av Sveriges bästa målvaktsakademier och att vi kan få fram målvakter som är förberedda att stå i SSL och i framtida Landslag.

Mehregan: Ali är en barndomsvän till mig och han har genom hela sitt liv haft ett lugn och ett driv som saknar motstycke. Jag kan med största säkerhet säga att Ali kan ge den utbildningen och engagemanget som är i linje med det vår Akademi står för men framför allt det som våra målvakter förtjänar.

Foto: Pixbo.se (Ali Moghaddam till vr och till hr PW Akademis sportchef Lennart Lundgren)