22 Apr 1 match

Kvalet till Allsvenskan lever i allra högsta grad för våra damer i division 1

21 januari 2020 08:00
PW AKADEMI

Seger i seriefinalen och utökad serieledning. I söndags spelades en tidig seriefinal i damernas division 1-serie mellan FBC Lerum och Pixbo Wallenstam Dam Akademi. Förutsättningarna inför matchen var att Pixbo stod på 34 poäng mot Lerums 31 poäng. Redan i första bytet satte Lerum ledningsmålet medan inledningen var lite avvaktande och nervös från Pixbos tjejer.

Efter den första perioden var ställningen 2-1 till Lerum. Period två började sedan på samma sätt som den första perioden med att Lerum gjorde ett mål efter 27 sekunder och utökade sin ledning till 3-1.

Efter 3-1-målet tog Pixbos tjejer tag i spelet och tio minuter in i period två gjorde Pixbo Wallenstam fyra mål på fem minuter och gick upp i ledningen fram till 5-3.

Därifrån hade Pixbo Wallenstam bra kontroll på matchen, även om Pixbo-bekantingen Julia Tjäder var ett ständigt hot i Lerum.

Avslutningsvis kunde Pixbo Wallenstam gå ifrån och vinna med 8-4.

Segern innebär att man nu leder serien med sex poäng ner till tvåan i serien och med 14 omgångar spelade är Pixbos division 1 tjejer fortfarande obesegrade under ordinarie tid. Bra jobbat!

Truppen består av klubbens framgångsrika spelare födda -01, -02, -03 som under ungdomsåren skördat stora framgångar i såväl serier som otaliga segrar i cuper runt om i landet och som nu utvecklas vidare i Pixbo Wallenstams Akademi.

Insatserna i årets division 1 är så här långt väldigt bra och med åtta matcher kvar att spela i serien lever målet att kvala in till Allsvenskan i högsta grad.