Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Wilhelmsson signar också nytt kontrakt

23 juni 2020 12:15
SSL DAM

Silly season börjar gå mot sitt slut för Pixbo Wallenstams damer men än återstår några pusselbitar. Nu är den ena på plats, att Linnéa Wilhelmsson förlänger sitt kontrakt.

Linnéa kom till Pixbo Wallenstam sommaren 2016 och skulle egentligen börja i akademilaget, men på grund av skador i SSL-laget blev hon uppflyttad nästan med en gång och blev kastad rakt in i hetluften.


– Det var blandade känslor. Såklart var det jätteroligt men samtidigt väldigt nervöst. Det var också lite tråkigt att lämna akademilaget när man precis började bli varm i kläderna där. Dock blev det en ganska naturlig övergång eftersom jag tränade mer och mer med SSL.

På meritlistan finns bland annat ett VM-guld med U19-landslaget

– Det är väldigt roligt och ärofyllt att få ha varit med där. Det är alltid spännande att spela med och mot nya spelare och man får minnen för livet. Höjdpunkten än så länge i karriären är VM-guldet.

Förra säsongen ingick Wilhelmsson i Guldsteget som ska vara en liten länk till A-landslaget när man vuxit förbi U19.

– Jag tänker inte allt för mycket på A-landslaget. Det är såklart ett mål att få spela där så det är bara att köra på och försöka ta en plats. Jag fick känna på lite hur det var genom guldsteget så absolut har man fått mersmak.

Linnéa är en av åtta tjejer genom åren som har fått Star Camp Stipendiet som delas ut i samband med Pixbo Wallenstams sommarläger.

– Det är svårt att säga hur det har påverkat min karriär. Såklart var det kul att få utmärkelsen och att vara med på Star Camp där jag fick hälsa på en del av gänget som spelade då. Men jag har nog alltid velat satsa högt och då hade Pixbo Wallenstam lockat oavsett.

Nu förlänger hon alltså sitt kontrakt och laddar trots ung ålder för SSL-säsong nummer fem.

– Eftersom jag har åtminstone ett år kvar på Handels och därav måste stanna i Göteborg så har det varit ett enkelt val att förlänga. Jag vill fortsätta att spela i SSL och trivs väldigt bra i laget och föreningen.

Vad har du för mål och förväntningar på 2020/21?

– Jag hoppas framför allt att matcherna kan spelas på som vanligt och att vi nästa år får stå i Globen. Jag tycker det kändes som vi hade något speciellt på gång säsongen som var så vi får se till att fortsätta på det spåret.

Huvudtränare Jonas Eliasson om Linnéa Wilhelmsson

– En otroligt seriös innebandyspelare som jag flyttade upp till SSL för några år sedan. Hon tar väldigt sällan felbeslut och har ett fint spelsinne vilket alltid leder till att bollen når rätt adress. Jag hoppas att Linnéa tar ännu mer ansvar och vågar ännu mer kommande säsong för hon kan bli hur bra som helst.

#21 Linnéa Wilhelmsson. Född: 1999-06-29. Position: Back. Moderklubb: Lindome IBK. Kom till Pixbo Wallenstam: Inför säsongen 2016/17. Antal säsonger i SSL: 4. Landskamper: 9 U19.

Meriter: VM-guld U19 (2018), SM-silver (2020), SM-brons (2019, 2018, 2017).

SILLY SEASON >