Söndag
31 Jan 2 matcher
Onsdag
10 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 2 matcher
Onsdag
17 Feb 1 match
Fredag
19 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 2 matcher
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match

"Jag behöver ha en ny klubba" - har du hört det förut?

7 november 2020 10:00
Klubben

Trots att det egentligen inte är något fel på varken klubba eller blad kommer en önskan om en ny klubba eller kanske färg på bladet. Vi kanske utan att blinka säger ja och köper det som önskas.

Efter att ha varit ledare i många år hamnade några av oss på läktaren under träningspassen och fick tid till andra tankar och reflektioner kring samhället, sport och i synnerhet innebandy.


Att som våra killar växa upp i Mölnlycke och Pixbo är lite som att bo på trygga gatan, man vet ganska exakt vad man har omkring sig och i värsta fall är det någon som trimmat sin moped och kör lite för fort.

Frågan vi ställde oss var vad vi kunde göra för att få killarna i Pixbo Wallenstams akademi att lyfta blicken något och se utanför kommungränsen. Då en av oss via sitt företag har ett samarbete med Stadsmissionen började vi fundera på om det kunde vara rätt väg att gå.

Efter lite spånande fanns en idé som vi tog till Stadsmissionen och ansvarig för Pixbo Wallenstams akademi, såklart skulle vi spela innebandy.

Efter en dialog med Stadsmissionen fanns så till slut ett förslag framme och ett datum spikat, nu skulle ”bara” lokal, inbjudningar, klubbor, mat, spelare och så vidare tas fram. Inte skulle allt bara fram utan det skulle också ske under coronasäkrade former.

Med hjälp av akademiansvarig, volontärer på Stadsmissionen och andra Göteborgsvänner kom allt på plats och vi närmade oss snabbt den 27 oktober.

För många barn betyder höstlov vila och återhämtning men för andra barn betyder det att man kanske inte får någon lunch eftersom skolorna är stängda.

Trots ledighet ställde alla sex tillfrågade akademispelare upp utan att blinka när frågan kom om att på morgonen den 27 oktober bege sig till den hyrda hallen mitt i Göteborg och Västsvenska Innebandyförbundet kom ned med klubbor i alla längder.

Till vår glädje och Stadsmissionens förvåning dök alla anmälda uppo och till slut kunde vi räkna in över 30 barn och 10 vuxna. Efter namnlekar och uppvärmning delades barnen in i mindre grupper och fick en egen ledare och innebandyträningen kunde börja, allt med målet att avsluta dagen med en match mellan barn på ena sidan och vuxna och akademispelare på andra sidan. Alla som kom fick såklart en matchtröja från Pixbo Wallenstams herr- eller damlag som man kunde spela i och några fick med sig en extra hem till ett syskon som inte kunde eller ville åka med.

Klockan närmade sig snabbt kl. 14.00 och med ett volleymål av en av mammorna (hon var lika förvånad som vi) kunde föräldrarna till slut vinna matchen med 3-2.

Med ett leende på läpparna lämnade barn och föräldrar, Stadsmissionen med volontärer och Pixbospelare Wallenstamhallen, alla med nya minnen och insikter i bagaget.

Pixbos ledord: Ledande, Gemenskap och Förebilder kändes helt plötsligt som verklighet. Vi ska såklart vara Ledande inte bara inom det sportsliga, vi skall kunna känna Gemenskap inte bara med dem i våra egna lag och vi skall kunna agera Förebilder i samhället.

Frågan dök såklart upp ganska snabbt från barnen: Är dom här killarna kända?

Kanske inte ännu men dom fick vara Förebilder för en dag!

/ Johan Nilsson