Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Täby
TÄBY

Pixbo Wallenstams damer vann hemma mot Täby

8 mars 2022 23:30
SSL DAM

Efter en dags vila väntade nästa hemmamatch för Pixbo Wallenstams damer. Den mot Täby som blev uppskjuten tidigare i år. Precis som i söndags blev det Pixboseger, nu med 9-6.


Efter en jämn första period gjorde hemmalaget ett litet ryck i mittperioden. Täby svarade dock men i tredje perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast och kunde vinna med tre bollar.

Emma Stenberg gav hemmalaget ledningen innan gästerna satte en snabb kvittering. Nästa ledningsmål kom halvvägs in i perioden då Klara Loneberg nätade, även nu replikerade Täby med en snabb reducering. 2-2 höll sig sedan perioden ut.

Loneberg gjorde sedan sitt andra mål för kvällen i början av mittperioden innan Denisa Ratajová satte fyran och Eliška Krupnova femman. Cajsa Elm utökade innan Täby gjorde tre snabba mål. Flurina Marti fick dock sista ordet i perioden med ett 7-5 mål.

"Det är bara bra lag i SSL så man får aldrig sluta spela även om man leder utan fortsätta att jobba hårt. Vi kanske slappnar av lite", säger Mia Karjalainen.

Stenberg blev tvåmålskytt när hon gjorde första målet i den tredje perioden efter fem minuters spel. Även nu kom en snabb replik av Täby som jagade fler mål framåt i slutet av matchen. Då gjorde Loneberg 9-6 i öppen bur och fullbordade sitt hattrick.

"Vi visar i tredje att vi vill vinna och att vi är professionella. Det är alltid lite svårt med vardgasmatcher. Vi tränade lite lätt igår efter Rönnbymatchen men imorgon är vi lediga", säger Mia Karjalainen.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg 3+1 (mål+assist) och Emma Stenberg 2+2 Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Mia Karjalainen

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är seriefinalen borta mot Thorengruppen på söndag 13 mars klockan 15.00 i Thoren Arena och på sportexpressen.se

"Det blir kul, vi har längtat. Vi vet efter senaste matchen att vi kan slå dem, samtidigt vill man inte visa precis allt inför slutspelet med frislagsvarrianter och annat", säger Mia Karjalainen