Tisdag
28 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Måndag
03 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Torsdag
06 Apr 1 match
Fredag
07 Apr 1 match
Lördag
08 Apr 1 match
Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Fredag
14 Apr 2 matcher
Söndag
16 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Gällande händelsen i söndagens SSL-match mellan Växjö och Pixbo

2 oktober 2017 16:00
SSL HERR

Pixbo Wallenstams klubbchef Fredrik Edendahl skriver följande angående händelsen mellan spelarna Christopher Holmér (Växjö) och Linus Henriksson (Pixbo Wallenstam) i gårdagens SSL-match mellan Växjö och Pixbo Wallenstam.


Inom Pixbo Wallenstam ser vi alltid väldigt allvarligt på händelser som skadar både spelare likväl som idrotten vi älskar. Tillsammans med alla inblandade har vi det senaste dygnet pratat om vad som hände på planen, varför det hände och hur vi skall gå vidare med detta för att hjälpa alla inblandade och skapa samsyn kring händelsen med alla inblandade. Vi vet att Pixbo Wallenstams spelare Linus Henrikssons klubba träffade Växjö Vipers Christopher Holmér i ansiktet och vi är alla tacksamma för att skadan inte blev värre. Videogranskningsenheten hanterar idag ärendet och kommer inom kort att rapportera till disciplinnämnden inom förbundet beroende på utfall av granskningen. Pixbo Wallenstam kommer att avvakta detta utlåtande parallellt som vi för en dialog med vår spelare och Växjö Vipers för att göra vårt yttersta för att ta ett beslut som är väl underbyggt och genomtänkt tillsammans med förbundet. Vi arbetar aktivt med att ge det stöd som både våra egna och andra inblandade så väl behöver just nu.

Pixbo Wallenstams Linus Henriksson säger såhär om händelsen:

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen.

Klubbchefen i Pixbo Wallenstam, Fredrik Edendahl, har under måndagen träffat inblandade parter.

– Jag vill tacka Stefan Angeskog, klubbchef i Växjö Vipers, och Niklas Nordén, Växjö Vipers SSL-tränare, som jag idag på kort varsel fick möjlighet att besöka och sitta ner tillsammans med i Växjö för att hjälpas åt att hantera den uppkomna situationen. Jag fick även en möjlighet att träffa och prata med Christopher på plats i Växjö kring händelsen, säger Fredrik Edendahl, klubbdirektör i Pixbo Wallenstam.