Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Ny assisterande tränare för Pixbo Wallenstams damer

18 juli 2018 09:00
SSL HERR

Jonas Hansson blir assisterande tränare för Pixbo Wallenstams damer kommande säsong. Hela ledarstaben är därmed spikad. Hansson blir ett av de nya namnen i båset hos Pixbo Wallenstams damer 2018/19. Efter att ha bott i Stockholm hela sitt liv, förutom ett år i Västerås, gick flyttlasset till Göteborg sommaren 2014.


– Året i Västerås banade väg för en framtida flytt då jag märkte jag att jag trivdes med att bo i en annan stad än Stockholm. Tjugo år senare klaffade det med mitt livspussel så då testade jag vingarna igen genom att bryta mönstret med en ny stad och nytt jobb i en helt ny bransch. Jag kan lugnt säga att det har varit lärorikt.

Sedan flytten till Göteborg har Jonas varit spelande tränare i Guldheden, divison två.

– Det blev så ett par säsonger då vi behövde några som kunde tänka sig att hålla i de få trådar vi hade. Innan dess var jag i Balrogs herrar i tre år med målsättningen att först överleva som lag och sedan satsa mot SSL igen. Det var lättare sagt än gjort att ta klivet upp igen då tyvärr fler lag tänkte samma tanke, i det fallet överlägsna Sirius som varit bofast i SSL sedan dess.

Hansson och David Börjesson (se nedan) ersätter Fredrik Larsson och Jesper Falk som hade rollen som assisterande tränare ifjol. Pixbo Wallenstam damer blir Jonas första damlag som tränare.

– Det ska bli riktigt häftigt, dessutom extra kul att få gå för SM-guldet. Det kändes oväntat lätt att haka på Per Tjusbergs och Pixbo Wallenstams syn på ledarskap, deras filosofi beskriver hur jag själv vill jobba med en grupp så det känns inspirerande och det var inte svårt att hoppa på tåget.

Huvudtränare Tjusberg är inne på samma spår.

– Jag kände direkt att vår personkemi klickade väldigt fint så det känns både tryggt och häftigt att få sällskap av Jonas i båset. En spelar- och ledarprofil som har varit med på högsta nivå och som kommer att bidra med ny energi och nya idéer kring lagets och individernas utveckling.

Många känner dig under namnet "Traktorn", vad kommer det ifrån?

– Jag är känd för mitt tekniska finlir. Eller om det var tvärtom, att jag plöjde fram på planen. Jag har lite svårt att komma ihåg vilket. Oavsett ledde det till en andra plats i en smeknamnstävling.

Elitansvarig Kalevi Pessi är nu klar med ledarstaben för Pixbo Wallenstam SSL dam 2018/19.

– Jonas som assisterande tränare blev den sista pusselbiten. Staben i sin helhet består av Per Tjusberg som huvudtränare, David Börjesson assisterande tränare och teamledare, Jonas Hansson assisterande tränare (ny),Lotta Fritzell teamledare (ny), Linda Christiansson fystränare (ny), Rebecca Simonson fysioterapeut (ny), Pontus Boman målvaktstränare.