Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher

Pressmeddelande: Målvaktstalang flyttas upp till Pixbo Wallenstams herrlag

1 juni 2018 07:30
SSL HERR

När Oskar Adler gick till Lindås blev en målvaktspost ledig bakom Jon Hedlund. Det står nu klart att den tas av den egna målvaktstalangen Filip vom Hofe. Han har spelat i klubben hela sin karriär och gått via ungdomssektionen till Akademin. Nu flyttas alltså målvakstlöftet Filip vom Hofe upp till Pixbo Wallenstams SSL-lag.


– Jag blev väldigt överraskad och glad när frågan kom. Det var ingen tvekan utan det blev ett ja direkt. Jag tänkte, Oj, detta är stort men tveka inte, du är redo att anta utmaningen. Att som ung spelare få Jonas (huvudtränare, red. anm) förtroende och bli uppflyttad till SSL är inget man går runt och räknar med, men när det händer blir man superglad och taggad. Pixbo Wallenstam är min moderklubb så det är en dröm som går i uppfyllelse när man får vara med och representera SSL-laget. Det är en stor ära. Akademin är fylld av duktiga målvakter, konkurrens är alltid bra och det sporrar en att hela tiden utvecklas och jobba hårt, det gillar jag. Men naturligtvis blev jag väldigt glad och stolt att valet föll på mig när en av oss skulle flyttas upp till SSL.

Vad har du för mål och förväntningar på kommande säsong?

– Att utvecklas både som målvakt och människa genom att dra nytta av all den erfarenhet och kompetens som finns i SSL-truppen. Jag ska också jobba stenhårt för att visa att jag är värd att vara en del av laget och kommer att använda varje träning och match för att bidra till lagets framgång.

Huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot att följa Filips fortsatta utveckling.

– Han är en talang som har gjort det väldigt bra när han har varit med oss tidigare. Jag tycker att han tog stora steg under föregående säsong där han gjorde fina insatser i juniorallsvenskan och division ett. Filip känns väldigt seriös och det ska bli kul att följa honom hos oss.

Även sportchef Rikard Jonsson är nyfiken på vom Hofes framtid.

– Filip är en ung och lovande målvakt som är utbildad och fostrad i vår akademi. Att lyfta upp honom till vårt SSL-lag på ett talangkontrakt skall bli både spännande och utmanande. Filip är redo att ta nästa steg i sin utveckling vilket han kommer att göra genom att varje dag träna med spelare och ledare i ett av Sveriges bästa klubblag.

Bild: Fri att använda, © Idrottsfoto