Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Söndag
23 Sep 2 matcher
Tisdag
25 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 2 matcher
Onsdag
03 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 2 matcher
Söndag
21 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 2 matcher
Torsdag
08 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 2 matcher
Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match

Pressmeddelande: Målvaktstalang flyttas upp till Pixbo Wallenstams herrlag

1 juni 2018 07:30
SSL HERR

När Oskar Adler gick till Lindås blev en målvaktspost ledig bakom Jon Hedlund. Det står nu klart att den tas av den egna målvaktstalangen Filip vom Hofe. Han har spelat i klubben hela sin karriär och gått via ungdomssektionen till Akademin. Nu flyttas alltså målvakstlöftet Filip vom Hofe upp till Pixbo Wallenstams SSL-lag.


– Jag blev väldigt överraskad och glad när frågan kom. Det var ingen tvekan utan det blev ett ja direkt. Jag tänkte, Oj, detta är stort men tveka inte, du är redo att anta utmaningen. Att som ung spelare få Jonas (huvudtränare, red. anm) förtroende och bli uppflyttad till SSL är inget man går runt och räknar med, men när det händer blir man superglad och taggad. Pixbo Wallenstam är min moderklubb så det är en dröm som går i uppfyllelse när man får vara med och representera SSL-laget. Det är en stor ära. Akademin är fylld av duktiga målvakter, konkurrens är alltid bra och det sporrar en att hela tiden utvecklas och jobba hårt, det gillar jag. Men naturligtvis blev jag väldigt glad och stolt att valet föll på mig när en av oss skulle flyttas upp till SSL.

Vad har du för mål och förväntningar på kommande säsong?

– Att utvecklas både som målvakt och människa genom att dra nytta av all den erfarenhet och kompetens som finns i SSL-truppen. Jag ska också jobba stenhårt för att visa att jag är värd att vara en del av laget och kommer att använda varje träning och match för att bidra till lagets framgång.

Huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot att följa Filips fortsatta utveckling.

– Han är en talang som har gjort det väldigt bra när han har varit med oss tidigare. Jag tycker att han tog stora steg under föregående säsong där han gjorde fina insatser i juniorallsvenskan och division ett. Filip känns väldigt seriös och det ska bli kul att följa honom hos oss.

Även sportchef Rikard Jonsson är nyfiken på vom Hofes framtid.

– Filip är en ung och lovande målvakt som är utbildad och fostrad i vår akademi. Att lyfta upp honom till vårt SSL-lag på ett talangkontrakt skall bli både spännande och utmanande. Filip är redo att ta nästa steg i sin utveckling vilket han kommer att göra genom att varje dag träna med spelare och ledare i ett av Sveriges bästa klubblag.

Bild: Fri att använda, © Idrottsfoto