Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Idag 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 2 matcher
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 2 matcher

Pressmeddelande: Landslags- och nyckelspelaren stannar i Pixbo Wallenstam

10 februari 2020 08:00
SSL HERR

Silly season inför nästkommande säsong på herrsidan har startat. Nu är ytterligare en viktig pusselbit på plats, lagkaptenen Gustav Fritzell förlänger med Pixbo Wallenstams herrlag.

Göteborgaren Gustav Fritzell gjorde sin SSL-debut under några matcher med Umeålaget IBK Dalen våren 2013. SSL-karriären fortsatte sedan i Linköping där han utvecklades till en etablerad SSL-spelare. Hösten 2018 var det dags för debut i den polkagrisrandiga tröjan och nu förlänger han sitt kontrakt med klubben.


– Jag vill att vi i Pixbo Wallenstam ska bli bäst och jag tror mycket på den satsningen vi gör med unga spelare och den träningskulturen vi skapar nu. Sedan är det också ett väldigt underbart gäng jag får fortsätta att spela med.

Efter debutsäsongen och inför denna säsong som pågår nu blev du lagkapten, hur har det varit?

– Jag har alltid haft många tankar om hur saker och ting borde fungera kring ett lag men har tidigare haft en tendens att hålla det för mig själv. Nu öppnar jag munnen oftare och säger vad jag tänker. Antagligen till allas stora glädje. Sedan är det väldigt ärofyllt varje gång jag får sätta på mig kaptensbindeln, det har jag svårt att tröttna på.

Du etablerade dig som SSL-spelare i Linköping och har verkligen fortsatt att utvecklas i Pixbo Wallenstam. Denna säsong kommer du att slå ditt personliga poängrekord i SSL och leder för tillfället hela SSL.s poängliga.

– Jag känner att jag har utvecklats framför allt i anfallsspelet de senaste åren vilket även visat sig poängmässigt. Nu vill jag utvecklas lika mycket i försvaret, att bli kyligare med bollen är en annan sak jag vill bli bättre på.

Du är relativt stabil i landslaget nu och i december är det VM. Du var aktuell redan 2018 men föll på målsnöret.

– Det var snopet att inte komma med 2018 och jag ska se till att det blir ändring på det nu, framför allt ska det bli ändring på vilka som vinner guldet.

Huvudtränare Thomas Andersson säger såhär om Fritzells förlängning:

– Att Gustav nu signat och stannar kvar hos oss i Pixbo Wallenstam i den hårda konkurrens av lag som gärna sett hans underskrift känns oerhört smickrande. Han har höga krav på sig själv och sin omgivning och jag är övertygad om att han kommer få de förutsättningar som krävs för att fortsätta utvecklas här ”hemma” i den takt han önskar. Det var inte för inte att vi valde Gustav till kapten i år. Vi hade en ”feeling” och han har verkligen vuxit med ansvaret och är den självklara ledaren och förebilden för laget som en kapten skall vara.

Sportchef Rikard Jonsson håller med:

– Fritzell är en spelare med ett stort Pixbo Wallenstamhjärta som betyder lika mycket på plan som i omklädningsrummet. Han är vår ledare och kapten som går i bräschen och driver laget framåt. Det är ett kvitto på att det arbete vi gör med resan och målet om SM-guld är rätt när vi lyckats enas om ett nytt avtal med en av världens bästa poänggörare.

Fakta #81: Gustav Fritzell (C)

  • Född: 1993-12-28
  • Position: Forward
  • Moderklubb: Floda IBK
  • Kom till PW: Inför säsongen 2018/19
  • Har också spelat i: Linköping IBK, IBF Göteborg och IBK Dalen
  • Landskamper: 22A
  • Meriter: SM-silver: 2016 och 2015