Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Söndag
22 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Fredag
27 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match

Pressmeddelande: Laura Manninen förlänger också med Pixbo Wallenstam

13 juni 2019 10:00
SSL DAM

Tidigare i veckan stod det klart att Finlands lagkapten Mia Karjalainen förlänger sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam. Nu följer landslags- och backkollegan Laura Manninen efter.

Finska landslagsbacken Laura Manninen kom till Pixbo Wallenstam inför säsongen 2014/15, nu förlänger hon sitt kontrakt och gör sig därmed redo för sin sjätte säsong i SSL.


– Jag har valt att förlänga mitt kontrakt med Pixbo Wallenstam för att jag vill fortsätta spela innebandy i Sverige och utveckla mig ännu mer som innebandyspelare. I slutändan hade jag två alternativ: att flytta hem till Finland eller vara kvar i Pixbo Wallenstam. Det var så klart inget lätt beslut. Jag har varit ifrån mina nära och kära i fem år men mitt innebandyhjärta var större just nu och därför valde jag att stanna. I Pixbo Wallenstam har jag alla möjligheter att fortsätta att utvecklas som innebandyspelare och jag trivs i laget. Det är som en andra familj för mig och det är jag otroligt tacksam för. Vi har fått in vassa forwards och fått behålla större delen av laget inför nästa säsong så jag tror att den kommer att bli grym och utvecklande. Mitt mål är alltid att vinna och kunna njuta av innebandyn, i Pixbo Wallenstam har jag alla möjligheter för det. Under den kommande säsongen ska jag fortsätta bidra med min erfarenhet och vi ska slåss om SM-guld mer än någonsin.

Fredrik Larsson, en av sportcheferna för Pixbo Wallenstam SSL dam, kommenterar Lauras förlängning såhär.

– Hon är en våra mest rutinerade backar och vet hur man tar ett SM-guld. Att Laura förlänger innebär att vi behåller Pixbo Wallenstams starka backkultur som vi haft de senaste åren samtidigt som den defensiva styrkan bevaras. Hon kännetecknas av en spelare som vet hur man spelar ett aggressivt försvarsspel kombinerat med en stark vinnarskalle. Detta är ovärderliga egenskaper för oss i jakten på nästa SM-guld.