Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match

Pressmeddelande: Laura Manninen förlänger också med Pixbo Wallenstam

13 juni 2019 10:00
SSL DAM

Tidigare i veckan stod det klart att Finlands lagkapten Mia Karjalainen förlänger sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam. Nu följer landslags- och backkollegan Laura Manninen efter.

Finska landslagsbacken Laura Manninen kom till Pixbo Wallenstam inför säsongen 2014/15, nu förlänger hon sitt kontrakt och gör sig därmed redo för sin sjätte säsong i SSL.


– Jag har valt att förlänga mitt kontrakt med Pixbo Wallenstam för att jag vill fortsätta spela innebandy i Sverige och utveckla mig ännu mer som innebandyspelare. I slutändan hade jag två alternativ: att flytta hem till Finland eller vara kvar i Pixbo Wallenstam. Det var så klart inget lätt beslut. Jag har varit ifrån mina nära och kära i fem år men mitt innebandyhjärta var större just nu och därför valde jag att stanna. I Pixbo Wallenstam har jag alla möjligheter att fortsätta att utvecklas som innebandyspelare och jag trivs i laget. Det är som en andra familj för mig och det är jag otroligt tacksam för. Vi har fått in vassa forwards och fått behålla större delen av laget inför nästa säsong så jag tror att den kommer att bli grym och utvecklande. Mitt mål är alltid att vinna och kunna njuta av innebandyn, i Pixbo Wallenstam har jag alla möjligheter för det. Under den kommande säsongen ska jag fortsätta bidra med min erfarenhet och vi ska slåss om SM-guld mer än någonsin.

Fredrik Larsson, en av sportcheferna för Pixbo Wallenstam SSL dam, kommenterar Lauras förlängning såhär.

– Hon är en våra mest rutinerade backar och vet hur man tar ett SM-guld. Att Laura förlänger innebär att vi behåller Pixbo Wallenstams starka backkultur som vi haft de senaste åren samtidigt som den defensiva styrkan bevaras. Hon kännetecknas av en spelare som vet hur man spelar ett aggressivt försvarsspel kombinerat med en stark vinnarskalle. Detta är ovärderliga egenskaper för oss i jakten på nästa SM-guld.