Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Idag 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
11 Jan 1 match
Måndag
13 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 2 matcher

Komfortabel hemmaseger för Pixbo Wallenstams damer

27 oktober 2019 22:00
SSL DAM

Under söndagen var det omstart i SSL dam för Pixbo Wallenstam efter landslagsuppehållet förra helgen. Gäster i Wallenstamhallen i Mölnlycke denna dag var Skoghall och det blev en målrik match som rävarna vann klart.

Innan landslagsuppehållet mötte Pixbo Wallenstams damer en av seriens nykomlingar, Nacka Wallenstam. Idag var det dags att ta sig an seriens andra nykomling, Skoghall. Det blev en planenlig seger där slutresultatet skrevs till Pixboseger med 9-1.


Pixbo Wallenstam - Skoghall 9-1 (4-1, 1-0, 4-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg 2, Cajsa Elm 2, Isabell Krantz, Andea Envall 2, Emma Stenberg 2

Mål Skoghall: Tilda Flodell

...

Pixbo Wallenstam fick den bästa starten på matchen när Klara Loneberg och Cajsa Elm gjorde var sitt mål under den första halvan av den första perioden.

Trean satte Isabell Krantz i power play innan Skoghall reducerade. Det var dock rävarna som fick det sista ordet när Andrea Envall gjorde 4-1 strax före paus.

– Vi börjar inte jättebra men lyfter oss och rättar till spelet, säger Andrea Envall.

Mittperioden såg ut att bli mållös men strax före pausvilan gjorde Cajsa Elm sitt andra mål för dagen fram till 5-1.

I sista perioden lossnade det rejält när Emma Stenberg blev tvåmålsskytt. Även Loneberg och Envall satte sina andra mål för kvällen och matchesultatet skrevs slutligen till 9-1 för hemmalaget.

– Det är alltid kul att göra poäng och att vinna matcher så det var inte tal om någon underskattning från vår sida. Jag kom ju ny från Warberg inför denna säsong och då var det lite tvärtom, säger Andrea Envall.

Hur har omställningen varit?

– Det är ett superbra gäng att komma till, alla är jättegoa och roliga så det har inte varit svårt alls. Laget spelar en rolig innebandy med etablerade anfall, förra året blev det mycket kontring för min del. En annan skillnad är att det är fler som delar på poänggörandet här, vilket passar mig för då släpper pressen lite på mig som individ, säger Andrea Envall.

Du ligger tvåa i den interna poängligan hittills med 5 mål och fyra assist.

– Det är jättekul. Det är utvecklande att komma till ett nytt lag och jag spelar i en bra femma. I början testade vi mycket men nu har det blivit kontinuitet och det ger resultat, säger Andrea Envall.

Mot Skoghall utsågs Cajsa Elm till matchens lirare i Pixbo Wallenstam och Klara Loneberg blev poängbäst med 2+2. Nästa helg åker Pixbo Wallenstams damer till Umeå för bortamatch mot Dalen. Matchen spelas lördagen den 2 november kl. 15.00 i Umeå Energi Arena.