Fredag
07 Apr 1 match
Lördag
08 Apr 1 match
Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Fredag
14 Apr 2 matcher
Söndag
16 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Torsdag
28 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 2 matcher
Fredag
06 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 2 matcher
Fredag
20 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match

Filip Vom Hofe tillbaka i Pixbo Wallenstam

4 maj 2020 18:00
SSL HERR

Lagbygget fortsätter för Pixbo Wallenstams herrar inför 2020/2021. Nu är målvaktsparet spikat då Filip Vom Hofe går tillbaka till klubben efter ett år i allsvenskan. Filip var utlånad till Fagerhult Habo förra säsongen och gick upp till SSL med sitt nya lag. Nu väljer den lovande keepern Filip Vom Hofe att flytta tillbaka till Pixbo Wallenstam.


– Det känns väldigt bra att komma hem igen. Självklart var det ett svårt val att göra då Fagerhult är en väldigt fin förening med många bra människor och jag kom in väldigt bra i en fantastisk trupp. Jag var där på lån och visste att om jag gjorde det bra i allsvenskan fanns möjligheten att få komma tillbaka till Pixbo Wallenstams SSL-trupp. Innerst inne vill jag alltid representera och spela för min moderklubb.

Vad har säsongen i allsvenskan betytt?

– Det var extremt givande, både på och utanför planen. För första gången i mitt liv bodde jag ensam i en ny stad vilket innebar ett annat ansvar. Jag tror och hoppas att säsongen med Fagerhult har gett mig en inblick i hur man ska leva som elitidrottare. Sedan fick jag också stort förtroende i Fagerhult och fick ta ett större ansvar på planen med mycket speltid och flera viktiga matcher, vilket verkligen har utvecklat mig till en bättre målvakt.

Vad har du för mål inför kommande säsong?

– Jag har två mål. Att etablera mig i SSL-truppen och där hjälpa laget att nå riktigt långt i slutspelet samt att jobba stenhårt så att jag kan skaffa mig så mycket matchrutin i SSL som det bara går.

Sportchef Rikard Jonsson är glad att Vom Hofe flyttar hem.

– Under sitt år i allsvenskan har Filip fått chansen att fortsätta sin utveckling. Vi får nu hem en målvakt med större erfarenhet, kunskap och självförtroende vilket ger oss ytterligare tyngd mellan stolparna tillsammans med Jon.

Även målvaktränare Pontus Boman ser fram emot att få jobba med Filip igen.

– Det är superkul att få tillbaka honom, han gjorde en bra säsong som andremålvakt med oss för två säsonger sedan och visade upp en inspirerande arbetsmoral. Nu har han samlat massor med erfarenhet hos Fagerhult Habo, så jag ser mycket fram emot att få fortsätta ett sedan tidigare bra samarbete med Filip. Jag ser framför mig att han ska komma in och försöka jaga speltid från Jon Hedlund på ett annat sätt detta år än under hans juniorsäsong och det kommer att bli en bra extra sporre för Jon och ett bra samarbete för dem båda.

Fakta #50 Filip vom Hofe. Född: 1999-04-24. Position: Målvakt. Moderklubb: Pixbo Wallenstam. Har också spelat i: Fagerhult Habo. Meriter: SM-silver HJ18 (2018).

SILLY SEASON >