Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher

Filip Vom Hofe tillbaka i Pixbo Wallenstam

4 maj 2020 18:00
SSL HERR

Lagbygget fortsätter för Pixbo Wallenstams herrar inför 2020/2021. Nu är målvaktsparet spikat då Filip Vom Hofe går tillbaka till klubben efter ett år i allsvenskan. Filip var utlånad till Fagerhult Habo förra säsongen och gick upp till SSL med sitt nya lag. Nu väljer den lovande keepern Filip Vom Hofe att flytta tillbaka till Pixbo Wallenstam.


– Det känns väldigt bra att komma hem igen. Självklart var det ett svårt val att göra då Fagerhult är en väldigt fin förening med många bra människor och jag kom in väldigt bra i en fantastisk trupp. Jag var där på lån och visste att om jag gjorde det bra i allsvenskan fanns möjligheten att få komma tillbaka till Pixbo Wallenstams SSL-trupp. Innerst inne vill jag alltid representera och spela för min moderklubb.

Vad har säsongen i allsvenskan betytt?

– Det var extremt givande, både på och utanför planen. För första gången i mitt liv bodde jag ensam i en ny stad vilket innebar ett annat ansvar. Jag tror och hoppas att säsongen med Fagerhult har gett mig en inblick i hur man ska leva som elitidrottare. Sedan fick jag också stort förtroende i Fagerhult och fick ta ett större ansvar på planen med mycket speltid och flera viktiga matcher, vilket verkligen har utvecklat mig till en bättre målvakt.

Vad har du för mål inför kommande säsong?

– Jag har två mål. Att etablera mig i SSL-truppen och där hjälpa laget att nå riktigt långt i slutspelet samt att jobba stenhårt så att jag kan skaffa mig så mycket matchrutin i SSL som det bara går.

Sportchef Rikard Jonsson är glad att Vom Hofe flyttar hem.

– Under sitt år i allsvenskan har Filip fått chansen att fortsätta sin utveckling. Vi får nu hem en målvakt med större erfarenhet, kunskap och självförtroende vilket ger oss ytterligare tyngd mellan stolparna tillsammans med Jon.

Även målvaktränare Pontus Boman ser fram emot att få jobba med Filip igen.

– Det är superkul att få tillbaka honom, han gjorde en bra säsong som andremålvakt med oss för två säsonger sedan och visade upp en inspirerande arbetsmoral. Nu har han samlat massor med erfarenhet hos Fagerhult Habo, så jag ser mycket fram emot att få fortsätta ett sedan tidigare bra samarbete med Filip. Jag ser framför mig att han ska komma in och försöka jaga speltid från Jon Hedlund på ett annat sätt detta år än under hans juniorsäsong och det kommer att bli en bra extra sporre för Jon och ett bra samarbete för dem båda.

Fakta #50 Filip vom Hofe. Född: 1999-04-24. Position: Målvakt. Moderklubb: Pixbo Wallenstam. Har också spelat i: Fagerhult Habo. Meriter: SM-silver HJ18 (2018).

SILLY SEASON >