Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher

Pressmeddelande: Världsspelare till Pixbos damer

19 mars 2024 12:00
SSL DAM

Silly season 2024/25 fortsätter för Pixbos damer som nu presenterar en riktig toppvärvning, herzlich willkommen in der fuchsfamilie, Isabelle Gerig.


Förra SSL-sejouren, säsongen 2021/22, spenderades i Endre och slutade med 33 poäng på 24 grundseriematcher och uttåg i semifinalserien mot Pixbo. Nu är Isabelle Gerig tillbaka i Sverige, i just Pixbo.

"Ända sedan jag lämnade förra gången har jag haft i bakhuvudet att jag vill komma tillbaka. Jag gillade att spela i Sverige, det var en hög intensitet och en bra konkurrensnivå. Jag upplever att jag har tagit steg de senaste två åren i den schweiziska ligan och är nu också på en bättre plats på det personliga planet. Jag har pratat med ett antal klubbar och upplevde att Pixbo hade det bästa paket, en proffsig klubb med allt jag behöver för att kunna ta ytterligare steg framåt och för att kunna slåss om titlar."

Lara Heini finns redan i laget och samtidigt som Isabell ansluter en annan landsmaninna, Céline Stettler.

"Det är bra att känna till några spelare när du kommer till ett nytt lag. Ännu bättre när du kan kalla dem dina vänner. Jag ser fram emot att spela med dem även i klubblaget och inte mot dem som tidigare år. Jag är också ivrig på att få möta resten av laget och att få starta säsongen med dem."

Utifrån tidigare erfarenheter har Isabell noterat några olikheter mellan SSL och den schweiziska ligan.

"Jag skulle säga att största skillnaden är den genomsnittliga kompetensnivån på spelarna. SSL är mycket mer skicklighetsbaserad kontra den schweiziska ligan. Den schweiziska ligan är i sin tur mer taktisk och det känns som att man springer mer där."

Målsättningarna för kommande säsong är redan satta.

"På det personliga planet vill jag fortsätta att utvecklas och ta ytterligare steg framåt. Jag vill ta ansvar för och hjälpa laget att nå sina mål samt att visa min kapacitet i den bästa ligan. Vad jag hört är Pixbos mål att vinna titlar och att tävla om dem alla. Jag hoppas kunna bidra till att dessa mål nås och att vinna några bucklor."

Sportgruppens Kalevi Pessi säger såhär om klassvärvningen.

"Vi är otroligt glada över att Isabelle Gerig valt att spela med Pixbo nästa säsong. Hon är en världsspelare och kommer från en fantastisk säsong i den schweiziska ligan. Hon kom på tredje plats i poängligan i senaste VM och visade där att hon är en av världens bästa forwards."

FAKTA. Isabelle Gerig. Född: 1998-12-05. Position: Forward. Moderklubb: UHC Astros Rotkreuz (SUI). Har också spelat i: Zug United (SUI), Endre IF och UCH Kloten-Dietlikon Jets (SUI).

MERITER. Schweizisk mästare: 2021, 2019 & 2017. Schweizisk cupmästare: 2023, 2019, 2017 & 2016. Landskamper: 71A. VM-silver: 2019. VM-brons: 2021 & 2017. U19 VM-brons: 2016.