Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pressmeddelande: Daniel Calebsson förlänger sitt kontrakt i ytterligare ett år

18 maj 2018 09:00
SSL HERR

Med rutin och erfarenhet i massor är Daniel Calebsson ovärderlig för Pixbo Wallenstam. Att han väljer att förlänga sitt kontrakt ytterligare en säsong kan vara guld värt. Det står också klart redan nu att det blir hans sista på elitnivå. Målsättningen? "Guldet är alltid målet när man går in i en ny säsong", säger Daniel Calebsson.


Det har gått några år sedan, åtta för att vara exakt, Daniel Calebsson flyttade hem från proffslivet i Schweiz. Valet föll då på Pixbo Wallenstam och Göteborg med ett tydligt mål, att vinna SM-guldet han saknade. Sedan dess har han blivit kvar och nu ger han det ett sista försök.

Den senaste säsongen förstördes mestadels av en envis hälsporre, nu är kapten 'Caleb' och hans mannar ute efter revansch.

– Hälsporren påverkade egentligen ingenting i beslutet om att fortsätta. Även om förra året blev en besvikelse mycket på grund av den hade jag nog ändå känt att jag hade ett år kvar i mig.

Vad är statusen på skadan idag?

– Den är bra. Jag har kunnat köra på för fullt hittills under försäsongen och kroppen svarar riktigt bra.

Du saknar fortsatt ett SM-guld, hur spelade det in när du tog beslutet om att fortsätta en säsong till?

– Guldet är alltid målet när man går in i en ny säsong.

Debuten i den högsta serien skedde 1998/99, det innebär att nästa säsong blir den 21:a på elitnivå. Förutom proffslivet i Schweiz har Caleb A-landskamper i massor på meritlistan och ligger just nu på nionde plats på listan över flest landskamper i det svenska herrlandslaget.

– Det känns som en ynnest att själv få bestämma när man vill sluta. Jag har alltid haft en kostsam spelstil och dragit på mig mycket skador så jag trodde nog att jag skulle behöva lägga av på grund av det. Nu är det upp till mig själv att se till att avslutningen blir bra.

Huvudtränare Jonas Eliasson är självklart nöjd att få ha med sin lagkapten i truppen ytterligare ett år.

– Caleb är en av de största som har haft på sig Pixbo Wallenstamtröjan så det känns kanon att han fortsätter. Hans främsta styrkor ligger i det offensiva spelet, i powerplay är han en av de absolut bästa. Han har alltid en fantastisk inställning och gör allt för att vinna.

Även sportchef Rikard Jonsson tar emot Calebs beslut med glädje.

– Jag är otroligt glad att vår kapten och en av Sveriges största spelare genom tiderna väljer att signera ytterligare ett ettårskontrakt med Pixbo Wallenstam. Med sin rutin, kunskap, inställning och stora hjärta är han vår ledare och han kommer att fortsätta att bidra med mycket både på och utanför planen. Saker som kommer att vara direkt avgörande till vår fördel samt en inspiration för de unga spelarna som kan se och lära från en av de bästa. Caleb är inte klar, mätt eller nöjd, hans målsättning för laget är klar.

Bild: Fri att använda, © Idrottsfoto