Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Magnus Augustsson invald i Hall of Fame

4 maj 2019 14:00
KLUBBEN

Magnus ”Aga” Augustsson var med och tog Sveriges första VM-guld, och Pixbo Wallenstams första SM-guld. Nu är han invald i Svensk Innebandys Hall of Fame."Det är fantastiskt roligt och stort", säger han.

Magnus Augustsson var en av innebandyns största profiler under 1990-talet och ses av många som en av de absolut bästa spelarna genom tiderna. I Pixbo Wallenstam var han fruktad i den så kallade ”HAJ-kedjan” tillsammans med Anders Hellgård och Niklas Jihde. I landslaget var han tongivande över tre världsmästerskap.


Men från VM 1996 i ett fullsatt Globen är det långt till karriärens början. Den startade i en helt annan ände. När Pixbo Wallenstam drog i gång ett herrlag på 80-talet såg ”Aga” och hans vänner upp till spelarna och blev snabbt intresserade av den nya sporten.

– Vi var ett gäng yngre grabbar som fick kontakt med dem. En av dem sa att vi kunde ha ett ungdomslag i klubben. De flesta spelade fotboll, men alla och följde med och testade innebandy. I princip alla fastnade direkt och tyckte att det var jäkligt roligt, säger Magnus Augustsson.

När andra ungdomslag satte i gång verksamhet i närområdet blev det en serie. Alla var hängivna sporten, men för Augustsson fanns det ett problem.

– När jag var 16 år spelade jag med Örgryte IS i fotboll och blev uppflyttad i A-laget. Med den träningsdos som var då sa jag att jag skulle ge fotbollen en chans. Men jag fuskade ändå, för jag tyckte att innebandyn var så kul. Jag åkte från fotbollsträningar till innebandyträningar utan att fotbollslaget visste om det.

Läs mer på Innebandy.se >