Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match

Pressmeddelande: Tränarduo klara för Pixbo Wallenstams herrar kommande säsong

18 maj 2021 11:00
SSL HERR

Ett gammalt och ett nytt ansikte bildar tränarduo för Pixbo Wallenstams herrar säsongen 2021/22. Nu står det klart vilka som leder Pixbo Wallenstams herrar nästa säsong. Som huvudtränare kliver Thomas Andersson in, han blir därmed kvar i båset från förra säsongen.


– När jag hoppade in under de sista matcherna föregående säsong var det ett givet beslut att även snegla på kommande säsonger. Jag saknade hetluften när jag bara satt hemma under den tråkiga pandemisäsongen.

Att missa slutspel var givetvis inte planen ifjol, därför är revansch en stor morot nu när försäsongen dragit igång.

– Revanschlustan är stor, för att inte säga gigantisk bland killarna. Där gäller det att få ut det mesta och bästa så vi inte kör huvudlöst. När jag kom in i våras bidrog jag mest med energi och att synas för alla och hoppades på att det, tillsammans med det som Tim och Per jobbat fram skulle räcka. Nu blev det ju inte så och därför kommer det ske en hel del förändringar när jag nu står på egna ben på riktigt för första gången i SSL. Det känns som ett perfekt tillfälle att göra dessa ändringar på, med nya arenan och att ingen faktiskt kan säga att det vi gjorde förra året var bra, i alla fall inte placeringsmässigt. Jag känner ett starkt förtroende från killarna och övriga runtomkring så nu är det bara upp till bevis.

Som assisterande tränare kliver Magnus Sundell in. Han och Thomas känner varandra väl då de jobbat ihop tidigare. Magnus är ursprungligen från Sandviken men har mestadels sin innebandybakgrund i Göteborgsregionen både som spelare och ledare. Han har kvalat till SSL (eliserien) både som tränare och spelare. Nu äntligen får han debutera i finrummet.

– Innan jag började jobba som NIU-instruktör och blev förälder var målet att någon gång coacha ett SSL-lag. Av olika anledningar har inte rätt förutsättningar funnits tidigare men det upplägg som Pixbo Wallenstam presenterat tror jag stenhårt på och det känns helt rätt. Jag ser fram emot att jobba hårt och disciplinerat tillsammans med laget mot segrar. På elitnivå handlar det om att vinna.

Precis som för en spelare är det skillnad på SSL kontra lägre serier även tränarna.

– Det kommer att vara högre förväntningar och krav från alla och även från mig samt ännu noggrannare förberedelser. Trycket runt matcherna och medias intresse för SSL är större än i förbundsserierna så det är fler som har åsikter. Jag ser fram emot att jobba aktivt med laget.

Bakgrund Thomas Andersson

Representerade Pixbo i högsta serien 1990-1997. Därefter blev det två år i Schweiz - ett som spelande/ assisterande tränare i Alligator Malans och ett som huvudtränare i nuvarande Grasshoppers. Han har även tränat Stenungsunds herrar och Kungälvs damer i nuvarande allsvenskan samt att han var huvudtränare för Pixbo Wallenstams herrar 2019/20 och ingick även i dess ledarstab under förra säsongen.

Bakgrund Magnus Sundell

  • Moderklubb: IBK Alba
  • Övriga klubbar som spelare: Nuvarande FBC Lerum.
  • Spelade totalt 15 säsonger med kval till dåvarande elitserien som största merit.
  • Även som tränare är det FBC Lerum som gällt samt Partille, Göteborg, Lindås och Floda.
  • Han har också varit NIU-instruktör i tio år och hjälpt U19-landslaget med scouting.

Bild: Fri att använda, © pixbo.se