Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Spännande nyförvärv till Pixbos damer

13 februari 2024 13:00
SSL DAM

Silly season 2024/25 är igång och nu har Pixbos damer glädjen att kunna presentera sitt första nyförvärv. Herzlich willkommen in der Fuchsfamilie, Céline Stettler.


Hon spelar just nu i hemlandet Schweiz men har också spelat två år i finska ligan. Nu väntar spel i land nummer tre för Céline Stettler som snart fyller 23 år.

"Jag är redo för nästa steg och att spela i Sverige har alltid varit ett mål för mig. Möjligheten att nu få förverkliga detta i Pixbo kom i rätt läge. Det är ett lag med toppspelare och med en bra organisation bakom sig. Jag ser fram emot att få bli en del av laget", säger Céline Stettler.

Céline blir nu lagkamrat med landsmaninnan Lara Heini och Ida Sundberg finns i laget hon lämnar.

"Självklart är det en fördel att känna några som varit i samma situation som sig själv och som kan tipsa om både stort och smått. Samtidigt vill jag göra det på mitt sätt för att komma in i laget och jag är säker på att det kommer bli en rolig och spännande tid.

Med både A och U19-landskamper i bagaget har Stettler mött Sverige många gånger och hon är inställd på en viss förändring spelmässigt i SSL kontra den schweiziska ligan.

"Jag upplever att presspel är vanligare i Sverige och även ett mer fysiskt spel. Det är något jag gillar så jag ser fram emot det."

Om målsättningen för kommande säsong säger Céline:

"Att komma in i den nya ligan och laget så fort som möjligt samt att utvecklas i mitt eget spel. För laget hoppas jag att vi tar ytterligare ett steg framåt, har en bra laganda och att vinnarmentaliteteten kan göra oss framgångsrika tillsammans."

Sportgruppens Philip Bringestedt om första värvningen till Pixbos damer kommande säsong:

"Fantastiskt roligt att få välkomna Céline till Pixbo och att få följa hennes framfart i SSL. Hennes främsta styrkor ligger i hennes skott och fina passningsspel. I Céline får vi en modern back som gillar att utmana sina motståndare och som inte är rädd för att göra det oväntade."

FAKTA.Céline Stettler. Född: 2001-03-28. Position: Back. Moderklubb: UH Zulgtal Eagles (SUI). Har också spelat i: Kloten-Dietlikon Jets (SUI), PSS (FIN) och Unihockey Berner Oberland (SUI)

MERITER. Schweizisk mästare 2023. Finsk mästare 2021. Finsk cupmästare 2022. Landskamper: 28A och 28 U19. VM-brons 2021.