Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher

Pressmeddelande: Linnea Wall klar för Pixbo Wallenstam

27 april 2020 19:00
SSL DAM

En av damallsvenskans bästa målvakter, Lindomes Linnea Wall, är klar för SSL och Pixbo Wallenstam. Pixbo Wallenstam och Linnea Wall känner redan varandra. Detta efter att målvaktslöftet hade dubbellicens föregående säsong och därmed redan hunnit träna med laget och att göra SSL-debut om än på bänken.


– Jag har haft kontakt med tränare i klubben och tränat med laget tidigare än så också, sedan gymnasiet då jag gick NIU. Nu var det äntligen dags att ta klivet och gå över. Jag har fått ett väldigt bra intryck av Pixbo Wallenstam och laget känns som ett himla gott gäng som har en grym balans mellan det professionella och det roliga med innebandyn. Klubben känns intressant med bra möjligheter för spelare att utvecklas i.

För dig som målvakt, vad blir största steget mellan allsvenskan och SSL?

– Det som jag har upplevt hittills har varit farten, både i spelet, i skotten och i besluten, allt går snabbare. Skillnaden på de fysiska kraven tror jag också kommer bli ett stort steg, då det är en längre säsong med fler matcher i SSL kontra allsvenskan.

Vad har du för mål och förväntningar på din första hela SSL-säsong

– Att den ska bli lärorik och riktigt rolig. Jag tror att jag kommer lära mig massor och att jag kommer utvecklas både som målvakt och person. Målet med säsongen är att få göra SSL-debut på riktigt.

Elitansvarig Kalevi Pessi har haft koll på Linnea ett tag.

– Hon är en väldigt ambitiös målvakt som vi har haft på vår bevakningslista länge så vi är väldigt glada över att hon nu går över till Pixbo Wallenstam efter sin dubbellicens förra säsongen. Tack till hennes moderklubb Lindome IBK för ett väldigt bra samarbete, det sätter vi ett stort värde på.

Och målvaktstränare Pontus Boman ser fram emot fortsatt samarbete med Wall.

– Jag är mycket glad åt att få över Linnea till Pixbo Wallenstam. Hon har det som krävs för att bli en framtida stormålvakt. Vi har följts åt sedan hennes gymnasietid på Katrinelund och hon har alltid varit lovande med en otroligt hög förflyttningshastighet och ruggiga händer. Hon har tränat med oss ett flertal tillfällen och hon har gjort bra i från sig från första träningen, så det är verkligen roligt att hon tar klivet över nu.

Fakta Linnea Wall: Född: 1998-10-27. Position: Målvakt. Moderklubb: Lindome IBK.

SILLY SEASON >

Bild: Fri att använda, © pixbo.se