Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Pieter-Jan Maekelbergh på innebandyseminarium i Peking

19 november 2019 19:00
KLUBBEN

Pieter-Jan Maekelbergh, ledare på Star Camp, genomförde ett tvådagars tränarseminarium i Peking anordnat av China Floorball Development den 9-10 november. Det var ett utmärkt tillfälle att visa klubbens olika projekt, inte bara Star Camp som ett av de ledande internationella ungdomslägren i innebandy i världen, utan också att representera Pixbo Wallenstam och vår stora ungdomsplattform.


Innebandy är en liten sport i Kina men det finns ett stort intresse av att utveckla sporten i landet. Man riktar främst in sig på yngre barn i skolan. För att växa krävs en bra struktur för att stödja barnen och lära dem att spela. På denna grundval delade Pieter-Jan några insikter om de viktigaste drivkrafterna bakom vårt koncept och vision om ungdomsträning i allmänhet. Sessionerna täckte några av de teoretiska metoderna som använts vid Star Camp och genomförde dem sedan med deltagarna med både taktiska fall och praktiska övningar på plan.

Det är uppmuntrande att se det enorma intresset för motiverade tränare i Kina och att sprida glädjen med innebandy i detta land. Ingen tvekan om att denna entusiasm för att få den kinesiska ungdomen i kontakt med vår sport kommer att öka det framtida intresset och påskynda utvecklingen av innebandy i Kina.

”Det är viktigt att utforska sätt där ett elitinnebandylag som Pixbo Wallenstam och ett ledande sommarläger som Star Camp kan bidra till innebandyutvecklingen i Kina. Detta seminarium var ett bra tillfälle att dela tankar om hur vi närmar oss våra utbildningar för juniorer och varför det är viktigt att inte glömma att visa barnen glädjen med att spela innebandy. Förutom naturligtvis behovet av taktik och innebandyteknisk utveckling. Eftersom dessa är de viktigaste drivkrafterna för vår klubb och grundläggande för ungdomsutvecklingen av idrotten, var jag glad att arbeta med dessa tränare och hoppas att de kommer att sprida samma glädje här i Kina som vi gör i Mölnlycke." Säger Pieter-Jan Maekelbergh.