Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Torsdag
20 Dec 1 match
Fredag
28 Dec 1 match
Torsdag
03 Jan 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Måndag
28 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Falun
FAL

Pixbo Wallenstams herrar föll på hemmaplan mot Falun

9 januari 2019 21:30
SSL HERR

Under onsdagen bjöds det på en riktigt toppmatch i herrarnas SSL. Pixbo Wallenstam tog då emot Falun hemma i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Det blev en svängig match som slutade med hemmaförlust. I ett fullsatt Wallenstamhallen började rävarna bäst men gästande Falun stal showen i mittperioden och kunde göra ett ryck som visade sig bli matchavgörande. Slutresultatet skrevs till 7-9.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Örebro hemma i Wallenstamhallen på söndag, den 13 januari klockan 17.00.


Pixbo Wallenstam fick den bästa starten på matchen med två mål under de första fem minuterna genom Martin Östholm och Charlie Sköld. Det kunde ha blivit 3-0 i power play i mitten av perioden, istället gjorde Falun 2-1 sex minuter före pausvilan.

– En bra period där det kändes som att vi hade kontroll trots att Falun tryckte in en kasse, säger Andreas Stefansson.

I mittperioden var det Faluns tur att få en bra start då Pixbo wWllenstams 2-1 blev 2-4. Andreas Stefansson gav hemmalaget hopp med ett straffmål men innan perioden var slut hade bortalaget dragit iväg till 3-7.

– Falun straffar oss rejält i andra, vi slarvar på mittplan och slår bort bollar, säger Andreas Stefansson.

Pixbo Wallenstam gjorde sedan 4-7 minuten in i den tredje perioden, Gustav Fritzell målskytt nu. Två minuter senare gjorde Fritzell även 5-7 innan Falun utökade sin ledning.

Pixbo Wallenstam svarade omgående då Charlie Sköld gjorde sitt andra för dagen och i nästa power play var det Martin Östholms tur att sätta sitt andra för kvällen. När rävarna precis klarat ett box play spel tre mot fem satte Falun spiken i kistan med 7-9. Pixbo Wallenstam jobbade frenetiskt de sista minuterna men kom inte närmare.

– Vi vinner sista med 4-2 och visar styrka men vi får inte sätta oss i den situationen som vi gör i andra, framför allt inte mot Falun, det är där vi förlorar matchen, säger Stefansson.

Charlie Sköld utsågs till matchens lirare i hemmalaget efter sina två mål. Även Martin Östholm och Gustav Fritzell gjorde två mål, poängbäst blev dock Jens Milesson med tre assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Örebro hemma i Wallenstamhallen på söndag, den 13 januari klockan 17.00.

Några timmar tidigare, klockan 14.00, tar damerna emot Endre så boka in en heldag i Wallenstamhallen. Man får båda matcherna till priset av en - säkra biljett redan nu på:

https://pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/104/False

– Vi torskade mot Örebro borta men är starkare hemma, det ska vi visa på söndag. Vi måste ha mindre dippar i matcherna, säger Andreas Stefansson.