Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Falun
FAL

Pixbo Wallenstams herrar föll på hemmaplan mot Falun

9 januari 2019 21:30
SSL HERR

Under onsdagen bjöds det på en riktigt toppmatch i herrarnas SSL. Pixbo Wallenstam tog då emot Falun hemma i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Det blev en svängig match som slutade med hemmaförlust. I ett fullsatt Wallenstamhallen började rävarna bäst men gästande Falun stal showen i mittperioden och kunde göra ett ryck som visade sig bli matchavgörande. Slutresultatet skrevs till 7-9.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Örebro hemma i Wallenstamhallen på söndag, den 13 januari klockan 17.00.


Pixbo Wallenstam fick den bästa starten på matchen med två mål under de första fem minuterna genom Martin Östholm och Charlie Sköld. Det kunde ha blivit 3-0 i power play i mitten av perioden, istället gjorde Falun 2-1 sex minuter före pausvilan.

– En bra period där det kändes som att vi hade kontroll trots att Falun tryckte in en kasse, säger Andreas Stefansson.

I mittperioden var det Faluns tur att få en bra start då Pixbo wWllenstams 2-1 blev 2-4. Andreas Stefansson gav hemmalaget hopp med ett straffmål men innan perioden var slut hade bortalaget dragit iväg till 3-7.

– Falun straffar oss rejält i andra, vi slarvar på mittplan och slår bort bollar, säger Andreas Stefansson.

Pixbo Wallenstam gjorde sedan 4-7 minuten in i den tredje perioden, Gustav Fritzell målskytt nu. Två minuter senare gjorde Fritzell även 5-7 innan Falun utökade sin ledning.

Pixbo Wallenstam svarade omgående då Charlie Sköld gjorde sitt andra för dagen och i nästa power play var det Martin Östholms tur att sätta sitt andra för kvällen. När rävarna precis klarat ett box play spel tre mot fem satte Falun spiken i kistan med 7-9. Pixbo Wallenstam jobbade frenetiskt de sista minuterna men kom inte närmare.

– Vi vinner sista med 4-2 och visar styrka men vi får inte sätta oss i den situationen som vi gör i andra, framför allt inte mot Falun, det är där vi förlorar matchen, säger Stefansson.

Charlie Sköld utsågs till matchens lirare i hemmalaget efter sina två mål. Även Martin Östholm och Gustav Fritzell gjorde två mål, poängbäst blev dock Jens Milesson med tre assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Örebro hemma i Wallenstamhallen på söndag, den 13 januari klockan 17.00.

Några timmar tidigare, klockan 14.00, tar damerna emot Endre så boka in en heldag i Wallenstamhallen. Man får båda matcherna till priset av en - säkra biljett redan nu på:

https://pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/104/False

– Vi torskade mot Örebro borta men är starkare hemma, det ska vi visa på söndag. Vi måste ha mindre dippar i matcherna, säger Andreas Stefansson.