Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Pixbo
PIX

Krupnová och Fylke fixade bortasegen mot Dalen

27 januari 2019 19:44
SSL DAM

Under söndagen åkte Pixbo Wallenstams damer till Umeå för bortamatch mot Dalen. Lagen hade kommandot i olika perioder i Umeå Energi Arena. Slutligen var det dock gästerna som var starkast och kunde vinna med två måls marginal. Pixboseger till slut med 4-2. Två rävar låg bakom lagets samtliga mål, Eliška Krupnová och Alicia Fylke.

Nu väntar ett landslagsuppehåll för VM-kval i Gdansk, Polen. Där representeras Pixbo Wallenstam av Isabell Krantz. Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Västerås Rönnby hemma i Wallenstamhallen, den 19 februari kl. 16.00.


Dalen - Pixbo Wallenstam 2-4 (0-2, 2-0, 0-2)

Mål Dalen: Clara Forssén, Henny Hägglund

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 2, Alicia Fylke 2

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen sju minuter in i den första perioden och utökade sex minuter senare. Firma Eliška Krupnová och Alicia Fylke låg bakom båda målen.

I mittperioden var det hemmalaget som gjorde två mål och vann perioden. Dalen fick också chansen att ta ledningen på straff men Lara Heini räddade och ställningen var 2-2inför den avslutande perioden.

Alicia Fylke gjorde sedan sitt andra mål för dagen i inledningen av den tredje perioden. Även Eliška Krupnová satte sitt andra denna dag när hon gjorde 2-4 i power play. Dalen låg på för en reducering och kvittering med gästerna stod emot och kunde därmed vinna med 4-2. Eliška Krupnová och Alicia Fylke slutade på 2 mål + 1 assist vardera.

Noterbart att Sofia Westergren (född 2001) fanns med som back -up till Lara Heini. Hon noterades därmed för sin andra match i SSL.

Nu väntar ett landslagsuppehåll för VM-kval i Gdansk (Polen) den 30 januari till 1 februari. Där representeras Pixbo Wallenstam av Isabell Krantz (Sverige), Laura Manninen och Mia Karjalainen (Finland) samt Eliška Krupnová och Denisa Ratajová (Tjeckien).

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Västerås Rönnby hemma i Wallenstamhallen, den 19 februari kl. 16.00. Köp som vanligt biljett på:

https://pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/105/False